Stere Gulea: „Ursul de Aur primit de Călin Netzer este rodul unei seriozităţi profesionale remarcabile“

0
0
Cineastul Stere Gulea FOTO Arhiva Adevărul
Cineastul Stere Gulea FOTO Arhiva Adevărul

Cineastul Stere Gulea a declarat pentru Mediafax că trofeul Ursul de Aur primit de filmul „Poziţia copilului“ este rodul unei seriozităţi profesionale remarcabile a regizorului peliculei, Călin Peter Netzer.

„Este un lucru extraordinar şi mă bucur pentru Călin că a progresat cu fiecare film şi a ajuns aici.  Este rodul unei seriozităţi profesionale remarcabile şi nu pot decât să fiu încântat că după Palme d'Or-ul lui Cristian Mungiu şi după multe alte premii la Cannes vine şi Berlinul. 

Nu este vorba de lucruri întâmplătoare. Este vorba de continuitate, pe lângă faptul că este o mare onoare şi o mare victorie a unui regizor“, a spus Stere Gulea.

El a precizat că regretă faptul că Luminiţa Gheorghiu nu a fost onorată pentru prestaţia sa din „Poziţia copilului“. 

„Îmi pare foarte rău că Luminiţa Gheorghiu nu a fost onorată. Eu nu am văzut filmul, dar am lucrat cu ea acum la «Sunt o babă comunistă» şi pot să spun că se află la un nivel extraordinar în cariera ei. Este impresionant ceea ce face. 

Îmi pare rău pentru ea că nu a fost premiată. I-ar fi fost de mare ajutor din mai multe puncte de vedere, dar să sperăm că va obţine o distincţie cu următorul ei film. I-aş dori din toată inima acest lucru“, a mai spus Stere Gulea.

Filmul „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seară trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

 

 

 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri