Tudor Caranfil: ”Avem şansa ca acest nou val al cinematografiei româneşti să devină un val permanent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Călin Netzer şi producătoarea Ada Solomon, la primirea Ursului de Aur de la Berlinală
Regizorul Călin Netzer şi producătoarea Ada Solomon, la primirea Ursului de Aur de la Berlinală

Criticul de film Tudor Caranfil a comentat, pentru Mediafax, victoria din această seară a filmului ”Poziţia copilului”, prima peliculă românească care primeşte trofeul Ursul de Aur la Berlinală.

Tudor Caranfil a observat că ”Poziţia copilului” câştigă marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, după un alt mare succes al cinematografiei româneşti la ediţia din 2010 a Berlinalei. Atunci, filmul ”Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Şerban, a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi distincţia ”Alfred Bauer”, oferit pentru noi perspective în arta cinematografică.

"Era neîndoielnic că «Poziţia copilului« va fi în palmares anul acesta. Făcea parte din cele două-trei filme care s-au distanţat de restul alergătorilor. Avea mari şanse să ia aurul şi aşa s-a şi întâmplat. Avem dreptul să fim mândri de locul cucerit şi avem posibilitatea să facem filme şi mai bune. La viteza cu care lucrează, cu care îşi ia zborul cinematografia noastră, la curajul pe care ni-l dau aceste înalte trofee, avem şansa ca acest nou val al cinematografiei româneşti, cum a fost numit, să devină un val permanent”, a mai spus Tudor Caranfil.

În ceea ce o priveşte pe Luminiţa Gheorghiu, favorită la premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Berlinala 2013, dar care a pierdut distincţia în favoarea Paulinei García (”Gloria”, în regia lui Sebastián Lelio), Tudor Caranfil spune că ”actriţele au strălucit” la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. ”Dacă din punctul de vedere al filmelor, au fost puţine de calitate, actriţele au strălucit”, a mai spus Tudor Caranfil.

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, în aceasă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri