Soprana Irina Baianț face dezvăluiri despre rolul Christine Daaé: „Este o declarație pentru tatăl meu” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rolul despre care artista spune că este o bijuterie nu reprezintă doar un mare succes profesional. Irina Baianț s-a descoperit pe sine prin Christine Daaé. Dezvăluirile sopranei din  Fantoma de la Operă

 Irina Baianț în rolul Christine Daaé  din „Fantoma de Operă"(2023) Sursa foto Opera București
Irina Baianț în rolul Christine Daaé din „Fantoma de Operă"(2023) Sursa foto Opera București

Invitată la Adevărul Live, Irina Baianț dezvăluie experiența trăită în musicalul “Fantoma de la Operă”

Cel mai nou spectacolul de pe scena Operei din București este o dublă experiență.  Publicul participă la un musical modern, unic pentru Opera Națională de la noi. Pentru artiștii din rolurile principale,  experiența nu înseamnă doar una din punct de vedere profesional, ci mai ales din punct de vedere personal.

Cu o viziune regizorală fabuloasă, semnată de Răzvan Ioan Dincă,  decoruri și costume realizate de marele scenograf Gary McCann și cu o echipă de artiști fascinanți, totul  face din  “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber un spectacol care intră în inima publicului pentru foarte mult timp.

Este explicabil de ce toate reprezentațiile de pănâ acum sunt sold out. Iar cei care doresc să vadă această montare care a revenit pe scena Operei București pe 31 martie 2023, o pot face abia în toamna acestui an.

Dar “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber deține “acel ceva ” care îl face să rămână în memoria publicului mult timp. Și mai are un secret care îl face să devină dependență chiar și pentru artiștii.

Invitată în ediția Adevărul Live, soprana Irina Baianț dezvăluie ce înseamnă pentru ea acest specatcol. Soprana care o interpretează pe Christine Daaé spune că acest personaj  este o bijuterie profesională pentru ea.

Dar Christine Daaé este mai mult de atât pentru Irina Baianț. Este ceea ce a ajutat-o să se descopere pe sine și să fie chiar calea de autovindecare de care artista avea nevoie în viața personală.

Eu am descoperit-o pe Christine și m-am descoperit pe mine, prin acest personaj. Undeva,  parcursul lui Christine dar și al meu se intalnesc“ spune Irina Baianț.

Spectacorii o admiră și o aplaudă frenetic pe soprană pentru fascinanta interpretare pe care o face personajului său. Dar foarte puțini știu că  pentru soprană,  în specatcol există un anumit moment  care are o  semnficație puternică  pentru ea.

Este cea de a doau arie a lui Christine, momentul când îi cântă tatalui e. Este aria cutremurătoare, "Wishing you were somehow here again? Eu nu aș fi putut gândi sau spune ceva mai frumos pentru  tatăl meu. Este o legătură puternică între acel moment și  viața reală., în care nu mai există nici specatcol, nici Christine . În acel moment este chiar Irina Baianț. Este aria  prin care fac în acest fel o declaratie tatălui meu. Îngerul muzicii este cu tine! Acestea sunt cuvintele pe care tata mi le spunea mie și care sunt și în “Fantoma de la Operă”. Eu nu doar că m-am îndrăgostit  de personajul meu. Pentru mine, Christine este o descoperire a mea prin acest rol și este o bijuterie. Cum nimic în viață nu este întâmplător, acesta este și modul meu de a mă echilibra, de a mă ierta, de a mă vindeca și a merge mai departe. Exact asa cum spune și piesa“ declară Irina Baianț pentru Adevărul Live.

Urmărește integral ediția din Adevărul Live și află de la soprana Irina Baianț și actorul Adrian Nour, interpreții personajelor principale Christine și Phantom, detalii mai puțin știute din spectacolul “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, pe scena  Operei  București.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite