Marele regret al lui Mihai Fotino era că, bolnav fiind, nu mai putea juca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2005, actorul a suferit un atac cerebral, care l-a obligat să renunţe să mai joace. Despărţirea de scenă a fost, după cum avea să mărturisească la câţiva ani, cea mai dureroasă.

Într-un interviu pe care l-a acordat acum trei ani postului de televiziune Acasă, Mihai Fotino îşi exprima tristeţea că a fost nevoit să se despartă definitiv de scenă, de care spunea că-i este foarte dor. “Regrete? Păi în primul rând că nu mai pot face meseria şi apoi pentru că sunt handicapat, din cauza accidentului pe care l-am avut. Mi-a schimbat viaţa şi am înţeles, am acceptat, am tăcut şi restul e tăcere!”, spunea actorul de 80 de ani, care altfel ieşea zilnic să se plimbe în parc.

Luni, actorul a încetat din viaţă, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde fusese internat în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi: 

Actorul Mihai Fotino a murit la 83 de ani Actorul Teatrului Naţional Bucureşti Mihai Fotino a murit la vârsta de 83 de ani. Mişu Fotino a încetat din viaţă astăzi în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, după o lungă şi grea suferinţă

Strălucita carieră a lui Mihai Fotino. Cu o figură de intelectual, el nu se potrivea cu rolurile tovarăşilor de la Partid Mihai Fotino s-a născut de Ziua Crucii, pe 14 septembrie, şi într-un fel a dus o cruce, a posibilelor comparaţii cu celebrul său tată: Mişu Fotino (pe atunci, încă nu se purta aşa des titulatura de Jr. ), actor cu şcoală, absolvent de Conservator de artă dramatică, pe care-l ştim din „Visul unei nopţi de iarnă” al lui Jean Georgescu, unde era socrul lui… Radu Beligan (în 1946).

Sebastian Papaiani: „Mişu Fotino era un actor cu multă tragere de inimă“ Actorul Mihai Fotino, care a murit astăzi la vârsta de 83 de ani, a fost foarte îndrăgit de către colegii de breaslă. Sebastian Papaiani a punctat că Fotino, dincolo de „calitatea de calitatea de actor, poseda calitatea umană, care a dispărut în ultima vreme“.

Actorul Mihai Fotino: „Cu o piesă bine jucată e imposibil să nu faci săli pline“ Cariera actorului Mihai Fotino, care a murit astăzi la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 83 de ani, a însemnat numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). Actorul a fost remarcat pentru prima dată de regizorul Sică Alexandrescu, cel care l-a adus pe Fotino la TNB.

Actorul Mitică Popescu, despre Mihai Fotino: „Încă un mare actor a dispărut“  Mitică Popescu, prieten al actorului Mihai Fotino, care a murit astăzi, la 83 de ani, a declarat că Fotino „era un om extraordinar“, afirmând că „încă un mare actor a dispărut“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite