„Fantoma de la Operă“, succes internațional. Spectacolul de la Opera Națională, lăudat în Marea Britanie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecourile premierei de la București au ajuns în țara natala a compozitorului Andrew Lloyd Weber, Marea Britanie, unde musicalul a fost lăudat.

Adrain Nour, pe scena ONB, în Fantoma de la Operă FOTO Opera Națională București
Adrain Nour, pe scena ONB, în Fantoma de la Operă FOTO Opera Națională București

Bravo România! «Fantoma de la Operă» a avut, în sfârșit, prima reprezentație la Opera Națională București. Să aplaudăm distribuția și întreaga echipă pentru realizarea unui spectacol fantastic!“, se arată pe pagina de Facebook Andrew Lloyd Webber Show Licensing.

Musicalul, care a avut premiera pe 31 martie, la Opera Națională din București, a fost un succes total încă de la primele trei spectacole, care s-au jucat cu casa închisă.

Musicalul compus de Sir Andrew Lloyd Weber a avut premiera mondială în anul 1986 și a devenit una dintre cele mai apreciate producții din istorie, fiind jucată în întreaga lume. Iar spectacolul de la București (cea mai recentă montare sub licență a musicalului) a devenit rapid un succes.

Musicalul montat la București a oferit publicului o experiență unică, din care nu au lipsit muzica emoționantă, efectele speciale, decorurile spectaculoase și jocul actoricesc de excepție. La realizarea producției din România s-a lucrat cu echipe mixte de pe Broadway și de la London West End Theatre, nivelul artistic fiind similar celui newyorkez.

Protagoniștii sunt Adrian Nour (Fantoma) și Irina Baianț (Christine), regia spectacolului este semnată de Răzvan Ioan Dincă, iar dirijor este Daniel Jinga. Decorul și costumele îi aparțin lui Gary McCann, iar coregrafia e semnată de Violeta Dincă. Spectacolul din 31 martie s-a ținut cu casa închisă, iar pentru reprezentațiile din 1 și 2 aprilie au fost, de asemenea, vândute toate biletele. Totodată, cele cinci spectacole din luna mai (10, 11, 12, 13 și 14 mai) sunt sold-out.

„Fantoma de la Operă“, recorduri mondiale

Cu un număr total de peste 145 de milioane de spectatori și încasări de peste 5,6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă“ este cea mai longevivă producție de pe Broadway, depășind recordul de 7.486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

Musicalul a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards și trei Outer Critic Circle Awards.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite