Ce trebuie s​ă ştii dacă vrei să-ţi construieşti un tiny house în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa

Conceptul de tiny house a început să prindă rădăcini şi în România. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi de aceste case în miniatură, fie că vor să-şi construiască una pentru uzul personal, fie că le produc pentru a fi cumpărate şi utilizate de alţii.

Ţi-am povestit deja despre tinerii care şi-au realizat un tiny house de vacanţă sau cei care au ales să-şi mute viaţa cu totul într-una, iar acum vrem să-ţi spunem şi mai multe despre acest concept, cât şi despre paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ţi realiza propria căsuţă.

„Mişcarea” Tiny House

Conceptul Tiny House a început în America ca urmare a unor evenimente care au destabilizat piaţa imobiliară din ţară. O economie aflată în colaps, plus şi o serie de evenimente naturale tragice, cum ar fi Uraganul Katrina, i-au făcut pe mulţi să-şi piardă casele. Cum locuinţele noi erau foarte scumpe, unii oameni s-au gândit să-şi facă propriile case.

Construcţia unui tiny house în România: terenul şi actele

Am vrut să aflăm mai multe despre ce trebuie făcut pentru construcţia unei căse-mici în ţară, aşa că am stat de vorbă cu Matei Huber, fondatorul businessului Tiny Hubs. Dacă eşti tentat să-ţi faci propria casă mică, Matei îţi recomandă să te documentezi foarte bine înainte.

Poţi alege ca surse experienţele cuplurilor de pe YouTube care fac acest pas sau emisiuni precum „Living big in a tiny house” (Netflix), unde poţi învăţa tot felul de trucuri pentru utilizarea eficientă a spaţiului. În România există şi un grup pe Facebook pe acest subiect, aşa că poţi apela şi la el pentru mai multe informaţii.

Odată finalizată această etapă, dacă vrei propria ta căsuţă, ai nevoie de un teren. „Poate fi al tău sau poate fi o parte din terenul unui prieten sau al unei rude care te lasă să amplasezi un tiny acolo”, spune Huber. Apoi trebuie să-ţi alegi un design care-ţi place pentru locuinţă, iar aici, în funcţie de complexitatea proiectului, poţi alege să apelezi la un arhitect sau nu.

Continuarea articolului, aici.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite