VIDEO România, văzută dintr-o dronă şi pe muzica lui Ciprian Porumbescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmisegetusa a fost filmată dintr-o dronă
Sarmisegetusa a fost filmată dintr-o dronă

Românii de la Skycam au realizat un clip în care arată frumuseţile României filmate cu ajutorul dronelor şi acompaniate de muzica lui Ciprian Porumbescu.

România, văzută dintr-o dronă şi pe muzica lui Ciprian Porumbescu

Filmările au durat nouă luni şi au fost luate cadre din Munţii Apuseni, Delta Dunării, Dumbrava Sibiului, Sighişoara, Cazanele Dunării, Coloana Infinitului, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Potrivit lui Laurenţiu Bălăceanu, fondatorul proiectului Skycam şi pilotul dronelor, „anumite filmări erau deja făcute, dar cele de  la Sarmisegetusa, Castelul Corvinilor, Apuseni, Castelul Bran şi Coloana Infinitului au fost făcute special pentru acest clip“.

Echipa Skycam este formată din trei persoane. Operatorul video este Florian Ghiţă, editorul video este Radu Vişan, iar pilotul de drone este Laurenţiu Bălăceanu.

Firma a fost fondată în 2007, fiind specializată în fotografie şi filmare aeriană la joasă înălţime. Camera foto poate fi mişcată la 360 de grade pe ambele axe, astfel că subiectul poate fi încadrat cum trebuie. Pentru filmări obişnuite, plătite, cei de la Skycam cer între 200 şi 500 de euro.

Videoclipul lor a fost urcat pe YouTube pe 13 ianuarie şi a strâns deja 120.000 de vizualizări.

Un articol despre Skycam din 2010 poate fi citit pe adevarul.ro. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite