Romania, satul american care i-a uimit pe doi bloggeri de la noi: „Zici că suntem în Bucovina”. De la ce i se trage numele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de vloggeri români care cutreieră lumea, „HaiHui în doi”, au făcut o descoperire uimitoare în statul american Pennsylvania. Mai precis, cei doi vloggeri, Andreia și Ionuț, au vizitat un sat depopulat care poartă numele de România.

Satul România se află la o distanță de trei ore și jumătate de Washington, D.C., potrivit vloggerilor. 

Am luat trenul din Chicago până în Washington D.C., 18 ore am călătorit, iar din capitală am închiriat o mașină și am condus până aici vreo trei ore și jumătate. Dar nu am găsit cazare în satul Romania, pentru că nu găsești așa ceva”, a spus vloggerița română. 

Vloggerii au vizitat satul american România. Foto:Captură video YouTube/HaiHui în doi
Vloggerii au vizitat satul american România. Foto:Captură video YouTube/HaiHui în doi

Toată experiența asta ne oferă o imagine a Americii rurale pe care doar în filme o vezi. În realitate, turiștii nu prea ajung aici. Ne apropiem de satul România. Mai avem 12 minute și deja am intrat pe un drum de țară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica și Botoșana, din Bucovina, unde am crescut noi. Oricum, satul în sine este destul de izolat. De aceea probabil că nici nu există asfalt și de aceea e bine să vii vara aici, dacă vrei să-l vezi”. 

Imediat după ce au intrat în România, vloggerii au remarcat faptul că mare parte din locuințe sunt abandonate și doar câteva au trecut printr-un proces de renovare. În continuare, cei doi s-au aventurat pe strada care traversează satul din dorința de a sta de vorbă cu localnici. 

Într-un final, vlogerii români au dat peste doi localnici, care au mărturisit că nu știu nimic despre țara noastră. 

Conform informațiilor prezentate în videoclipul cu pricina, o locuință în acest sat american a cumpărată cu doar un dolar. 

Această casă a fost cumpărată cu un dolar de cei care locuiesc în momentul de față în ea. Dacă nu îți plătești taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îți scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar și cu suma modică de un dolar. Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plătești taxa de proprietate restantă și dacă cei care o dețineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici, în Romania, se vând case cu un dolar, dacă proprietarii nu-s atenți și nu-și plătesc taxele la timp”, a mai precizat vloggerița. 

De unde provine numele

„În iunie 1875, un om de afaceri, pe numele lui Philip Roman, se stabilește aici și deschide o mină. Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulți italieni, așa cum am aflat de la rezidenții satului. Așadar, numele nu are nicio legătură cu România, ci provine de la numele primului locuitor al acestei așezări, și anume Philip Roman”, a spus vloggerița. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite