Ce vacanţe aleg românii în 2024. Ofertele all inclusive, la mare căutare

0
Publicat:

De foarte multe ori, când vine vorba de vacanţe, există români care nu se uită la bani. Astfel, destinaţiile pe care le aleg pentru a petrece zilele libere sunt dintre cele mai superbe, iar ofertele all inclusive şi ultra all inclusive sunt la mare căutare.

Plajă din Egipt SURSĂ FOTO Shutterstock
Plajă din Egipt SURSĂ FOTO Shutterstock

Conform specialiştilor în turism, vacanţele peste hotare au fost la mare căutare în anul care tocmai s-a încheiat, iar lucrurile nu se vor schimba nici pe parcursul noului an.

Ce destinaţii sunt la mare căutare

Ţările cu peisaje superbe vor fi în continuare în preferinţele ieşenilor, care sunt dispuşi să plătească sume importante pentru a petrece vacanţa dorită.

,,În 2023 am avut, parcă mai mult ca oricând, clienţi care au optat pentru vacanţe în străinătate, în ţări exotice sau în ţări cu care românii sunt familiarizaţi. Astfel, Grecia, Turcia sau Bulgaria au fost în topul preferinţelor, dar deja am început să ne obişnuim cu acest lucru de câţiva ani de zile. Totodată, românii au început să se orienteze şi către Egipt sau către Maldive, de exemplu”, a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism.

De ce aleg românii străinătatea?

Conform oamenilor din turism, există o mulţime de motive pentru care românii au început să opteze, mai mult ca oricând, pentru vacanţe în străinătate.

,,Românii încep să se alinieze la tendințele actuale. Putem spune că nivelul de trai a mai crescut și că oamenii au început să își permită anumite vacanţe care înainte erau mai puţin accesibile. Totodată, trebuie să înțelegem că o vacanţă în străinătate, în ţări precum Grecia, Turcia, Bulgaria sau chiar Cipru, dacă este achiziţionată din timp, nu va fi atât de costisitoare. Mai vorbim şi de drum. Pentru a ajunge cu maşina până pe litoralul românesc vorbim de câteva ore bune. În schimb, cu avionul, în două sau trei ore ajungem în toate destinaţiile enumerate mai sus”, adaugă agentul de turism.

De ce preferă românii concediile în Bulgaria

Specialiştii în turism susţin că există foarte mulţi ieşeni care optează pentru concedii pe litoralul bulgăresc şi că acest lucru nu trebuie să ne mire deloc.

,,Foarte multe persoane achiziţionează pachete pe litoralul bulgăresc. Există condiţii foarte bune, pachetele sunt extrem de interesante. Românii sunt foarte atraşi de ideea de all inclusive sau ultra all inclusive, pe care bulgarii au reuşit să o implementeze destul de bine. Pe lângă acest lucru, serviciile oferite de vecinii noştri sunt extrem de bune, chiar dacă sunt la distanţă foarte mica de litoralul nostru”, a încheiat Bogdan Diaconu.     

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite