Românii fac deja rezervări pentru vacanță de Valentine's Day

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce finalul de an abundă de oferte care mai de care mai interesante, în destinații europene sau exotice, românii deja achiziționează vacanțe de Valentine’s Day.

O inimioară făcută cu mâinile prin care se vede un oraș pe malul apei
Românii își fac deja rezervări pentru Valentine's Day

Destinațiile preferate de români pentru această perioadă sunt: Kenya, Malaezia, Vietnam, Indonezia, Mauritius, Cuba, Sri Lanka etc.

Există însă și români dornici de experiențe unice care vor să plece într-un circuit de grup către Argentina combinat cu o croazieră de expediție în Antarctica.

Am observat o creștere a interesului pentru circuitele de grup cu însoțitor, semn că românii preferă siguranța și confortul, dar și faptul că își doresc să exploreze mai mult. A crescut și ponderea vacanțelor de plajă, prin chartere sau zbor de linie, pe care le vedem tot mai des rezervate 100% online. Ne așteptăm ca 2024 să accelereze aceste trend-uri și venim în întâmpinarea lor cu mai multe plecări, sute de hoteluri disponibile pentru pachetele rezervate online, dar și prin destinații tot mai surprinzătoare”, a declarat Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

În contextul unui apetit crescut pentru vacanțe și ignorând conflictele de la graniță și incertitudinile economico-financiare din această perioadă, românii au început să rezerve chiar și vacantele de vară, comportamentul de rezervare revenind la perioada pre-pandemică.

Multe din vacanțele lunii ianuarie sunt sold out, la fel și cele din timpul vacanței școlare din februarie. 

Ana Maria Gherasim consideră că “românii se reîntorc la vechile obiceiuri de dinainte de pandemie, sunt foarte flexibili, aleg chartere, cu beneficiile unui zbor direct, dar aleg și vacanțe lungi cu mai multe destinații, cu zboruri interne sau transferuri la sol, circuitele de grup cu însoțitor sau vacanțe de tip adventure, călătorii experențiale în destinații ca Namibia, Peru, Mongolia s.a.”

O analiză a dinamicii cererilor de vacanțe în anul 2023 arată că s-a păstrat apetența românilor pentru vacanțele de tip plajă, un produs de relaxare care a rămas în topul achizițiilor.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite