10 motive să petreci un Crăciun la Londra: de la turtă dulce de lux la patinoare cu DJ FOTO VIDEO

0
Publicat:

Vitrine împodobite, meniuri speciale de mâncăruri și băuturi, decoruri strălucitoare, spectacole tematice: iată câteva dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face de Sărbători la Londra.

În decembrie, magia Crăciunului este pretutindeni: magazinele își expun decorațiunile de SFsarărbători, hoteluri sunt pregătite de primirea oaspeților, barurile și restaurantele vin cu o gamă fantastică de cocktailuri și meniuri de Crăciun. Iată câteva dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face în luna decembrie în capitala Marii Britanii.

O stradă din Londra decorată cu beculețe de Crăciun
Londra, decorată de Crăciun FOTO Shutterstock

Harrods - vitrine impresionante și turtă dulce de lux

Magazinul Harrods decorat de Sărbători
Magazinul Harrods

În această iarnă, magazinul Harrods a făcut echipă cu brandul de lux Dior. Harrods a transformat magazinul din Knightsbridge în Fabuloasa lume Dior, cu vitrine impresionante și ornamente festive. După o zi lunga de cumpărături, te poți relaxa la cafeneaua Dior cu tematică de Sărbători, deschisă pentru micul dejun, prânz și cină. Meniul include opțiuni delicioase precum friptură de vită cu trufe negre sau mousse de ciocolată. Sunt disponibile și băuturi festive, cum ar fi șampania Mirabelle cu scorțișoară și portocale. Oaspeții pot lua acasă biscuiți festivi din turtă dulce, în forma unor obiecte iconice Dior precum poșetele de lux Book Tote și Saddle.

Crăciunul la înălțime

Restaurantul Duck&Waffle este situat la etajul 40 în Turnul Bishopsgate și te poți bucura de  o priveliște care îți taie răsuflarea. Barul principal este decorat cu o sanie sclipitoare, făcând din restaurant un refugiu festiv. Clienții se pot bucura de specialități culinare precum și de un meniu special pentru ziua de Crăciun, în care se regăsesc ingrediente precum trufe și castane. Nu uitați de desert! Specialitatea casei este Xmas Pudding Waffle, cu unt, coniac și înghețată cu rom.

 Plimbare prin Grădina Botanică Kew

Pomi din Grădina Botanică Kew decorați cu luminițe
Grădina Botanică Kew

Mergeți la o plimbare sub stele în faimoasa Grădină Botanică din sud-vestul Londrei. Vă puteți bucura de un traseu cu lumini care colorează locul și îl transformă într-un decor de basm. Dacă doriți să vă încălziți, o puteți face în cu o ciocolată caldă sau cu o băutură specifică sezonului, de la comercianții stradali.

Columbia Road: sesiune de cumpărături de Crăciun

Columbia Road este una dintre cele mai vechi și cunoscute piețe în aer liber din Londra, cu o gamă fantastică de flori. Este cel mai bun loc pentru a cumpăra decorațiuni și cadouri. Pe lângă faimoasa piață de flori, Columbia Road găzduiește peste 60 de magazine, precum și restaurante, galerii și cafenele. Puteți găsi cadouri unice, cum ar fi haine vintage sau viniluri. Dacă nu sunteți un fan al cumpărăturilor, vă puneți lua un vin fiert și trebuie doar să vă bucurați de atmosfera festivă, în timp ce ascultați colinde.

Igluurile Coppa Club, o destinație romantică pe malul Tamisei

Coppa Club oferă o experiență de neuitat pe malul Tamisei, într-un iglu. Un spațiu intim unde vă puteți bucura de o cină și o priveliște fantastică asupra orașului. Restaurantul oferă pături călduroase și decorațiuni festive pe mese. Este un local foarte popular și în rețelele de sociale. În perioada Sărbătorilor, ofertele speciale includ cheesecake cu afine și ciocolată albă, piept de curcan, aperitive cu porc și sos de vin roșu.

Somerset House, patinaj într-un decor de poveste

Patinatori pe patinoarul amenajat la Somerset House
Somerset House, patinaj într-un decor de poveste

Somerset House este unul dintre cele mai bune locuri pentru patinaj din Londra, iar anul acesta revine cu un patinoar mai mare ca niciodată și completează atmosfera cu un brad de Crăciun de 40 de metri înălțime. Moët & Chandon oferă decorațiuni festive, perfecte pentru fotografii de Instagram și de asemenea, șampanie pe care o puteți savura în skate lounge. Petrecăreții se pot distra și pe timp de noapte, pe ritmurile DJ-urilor care mixează muzică afrobeat și house. Mâncarea este oferită de Chalet Suisse by Jimmy Garcia, care servește feluri specifice cantoanelor elvețiene Berna, Lucerna și Valais.

The Connaught Bar: un martini la unul dintre cele mai bune baruri din lume

Hotelul de 5 stele Connaught strălucește în adevăratul sens al cuvântului de Crăciun, iar atmosfera este pregătită pentru oaspeții care îi trec pragul. Bradul din acest an a fost proiectat de artistul și sculptorul Suzy Murphy și este împodobit cu 34 de decorațiuni albe neon, în formă de cățeluși. Connaught Bar este în lista celor mai bune baruri din Londra și este renumit pentru cocktailurile clasice.

The Goring Hotel, pe urma Familiei Regale

The Goring Hotel este singurul hotel premiat de Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile de ospitalitate.  Hotelul este locul în care Kate Middleton a ales să se pregătească înainte de nunta sa cu Prințul William. De acest Crăciun, luxoasa destinație din Belgravia a creat un brad de Crăciun cu temă regală, construit din tiare inspirate de tiarele purtate de regină de-a lungul timpului. Dacă aveți noroc, îl veți cunoaște pe Teddy, poneiul Shetland, care îi vizitează pe turiști la ocazii speciale.

Patinoar Somerset House shutterstock 682758274 jpg

Spaniards Inn: destinația perfectă de Sărbători

Spaniard Inn se află la granița dintre Hampstead și Highgate. Este locul perfect pentru a te opri la o friptură bună sau la o băutură specifica sezonului de  iarnă, după o plimbare lungă în Hampstead Heath. Pasionații de literatură vor adora acest loc deoarece Spaniard Inn este menționat în romanul The Pickwick Papers, al lui Charles Dickens, și în Dracula, al lui Bram Stoker. Restaurantul oferă mâncare tradițională și un meniu special in seara de Crăciun.

„A Christmas Carol“: unul dintre cele mai bune spectacole de Crăciun din Londra

Teatrul Old Vic revine cu adaptarea scrisă de Jack Thorne a clasicului lui Dickens, „A Christmas Carol“. Owen Teale (Ser Alliser Thorne din Urzeala Tronurilor - n.r.) îl interpretează pe Scrooge, personajul principal al poveștii. Actorii din distribuția spectacolului, îmbrăcați în stil victorian, împart plăcinte tradiționale chiar înainte de începerea spectacolului. Piesa de teatru va fi jucată până pe data de 7 ianuarie 2023.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite