Reţetele unui meniu: ciorbă de pasăre, risotto cu şofran, cuburi cu brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorbă de pasăre FOTOGRAFII: SHUTTESTOCK
Ciorbă de pasăre FOTOGRAFII: SHUTTESTOCK

Gospodina eminentă face-o ciorbă excelentă. Rapid, ca un titirez, pregăteşte şi-un orez. În final, o bucurie, artă în bucătărie (doar e artă culinară): cuburi pe farfurioară. Articol realizat în colaborare cu „Click! Poftă bună!“.

Ciorbă de pasăre

Durata de preparare: 60 de minute

Dificultate: medie

Număr de porţii: 20

 Preparare

1 Carnea de pasăre se tranşează, se spală, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează.

2 Zarzavatul se curăţă, se spală, se taie julien şi se adaugă peste carne. După aproximativ
30 de minute se pun cartofii tăiaţi cuburi şi varza tăiată julien.

3 Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, se căleşte în ulei şi se stinge cu bulion amestecat cu apă.

4 Borşul se fierbe separat şi se adaugă în oala cu ciorbă împreună cu ceapa şi se lasă să fiarbă până când este gata carnea. La final se potriveşte gustul de sare şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Ingrediente

500 g carne de pasăre

100 g morcovi

50 g pătrunjel

100 g ţelină

150 g varză albă

200 g cartofi

100 g ceapă

75 ml ulei

25 g bulion

1,5 l borş de putină

o legătură de pătrunjel

o legătură de leuştean

sare

Risotto cu şofran

Risotto cu sofran

Durata de preparare: 30 de minute

Dificultate: medie

Număr de porţii: 20

Ingrediente

6 linguri de unt

o ceapă medie tocată mărunt

3-4 căţei de usturoi zdrobit (opţional)

două căni cu orez

o jumătate de cană cu vin alb

câteva fire de şofran

sare

un litru de zeamă de carne de pui

75 g de parmezan ras

piper negru măcinat

câteva fire de pătrunjel pentru ornat

Preparare

1 Se topesc 6 linguri de unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, se sotează un minut, apoi se pun orezul, vinul şi se lasă la fiert.

2 Şofranul şi sarea se pun într-un castron şi se freacă împreună, apoi se adaugă un polonic de zeamă de carne şi se toarnă peste orezul din tigaie. Se lasă la fiert şi se toarnă din când în când câte un polonic de zeamă, până când se termină lichidul (cam o jumătate de oră). Când este aproape gata, orezul trebuie să fie moale şi să strălucească.

3 Se adaugă apoi restul de unt, se potriveşte de piper şi se pune jumătate din cantitatea de parmezan ras.

4 Când se serveşte, se presară deasupra orezului restul de parmezan şi pătrunjelul.

Cuburi cu brânză

image

Durata de preparare: 50  de minute

Dificultate: medie

Număr de porţii: 10

Ingrediente

PENTRU BLAT

50 g margarină

20 g amidon

3 linguri cacao

10 ml esenţă de vanilie

4 ouă

50 g ciocolată topită

1 praf de sare

20 g făină

1 pachet praf de copt

60 g zahăr pudră

PENTRU CREMĂ

200 g margarină cu 75% grăsime

500 g brânză de vaci
cremoasă

2 linguri fulgi de cocos

100 g zahăr

250 ml frişcă lichidă

1 plic întăritor de frişcă 

Preparare

1 Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi adăugaţi ciocolata topită. Când amestecul este omogen adăugaţi 50 g margarină, amidonul şi cacaua. La final, turnaţi esenţa de vanilie, praful de copt şi făina.

2 Separat, bateţi albuşurile spumă tare şi încorporaţi-le uşor în compoziţie. Turnaţi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată cu făină, şi puneţi-o la copt 40 de minute în cuptorul bine încins.

3 Separat, mixaţi margarina cu zahăr până devine spumoasă, apoi brânza bine scursă şi nuca de cocos. Amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi frişca, bătută în prealabil. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută peste blatul răcit şi puneţi-o la rece.

4 Porţionaţi prăjitura şi decoraţi-o cu ciocolată rasă şi cu zmeură.

Acest articol a apărut în „Weekend Adevărul“.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite