Reteța unui desert delicios cu trandafiri care a cucerit lumea. Cum îl prepari acasă

0
Publicat:

Unul dintre primele dulciuri din lume, rahatul turcesc este la fel de popular și astăzi. Deliciosul desert poate fi preparat destul de ușor și acasă, condiția fiind ca pașii gătirii să se respecte întocmai.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Catherine Brookes de la Blue Sky Eating a venit cu propria ei interpretare a acestui desert clasic turcesc.

„Această rețetă este cu adevărat distractivă de făcut și rezultatul este special! Este un desert grozav pentru a fi oferit drept cadou", spune Brookes.

Aroma florală unică a apei de trandafiri este ceea ce face ca deliciul turcesc să fie special”, spune ea, adăugând că „gustul este dulce și floral”.

Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente a pregăti acest deliciu turcesc cu trandafiri, dar și de foarte multă atenție. Tot ce aveți nevoie este amidon de porumb, apă, zahăr tos, suc de lămâie, pudră de gelatină, apă de trandafiri, colorant alimentar roșu și zahăr pudră.

Ingrediente:

⅓ ceașcă de amidon de porumb plus 1 lingură de praf

1 + ½ căni de apă (divizată)

2 căni de zahăr tos

1 lingură suc de lămâie

25 g gelatină pudră

1 lingură apă de trandafiri

Câteva picături de colorant alimentar roșu

¾ cană zahăr pudră

Mod de preparare:

Scoateți o tavă mică și ungeți-o înainte de a o tapeta cu hârtie de copt. Apoi, ungeți pergamentul pentru a adăuga acel strat triplu de protecție, care va preveni ca amestecul să se lipească de tavă.

Acum, luați un castron și adăugați amidonul de porumb și ½ cană de apă. Folosiți o lingură pentru a amesteca bine.

Va trebui să scoateți o cratiță mare pentru următorul pas.

Puneți-o pe aragaz și adăugați apa rămasă și amestecul de amidon de porumb pe care tocmai l-ați preparat. Apoi, puneți zahărul, sucul de lămâie și gelatina.

Deși deliciul tradițional turcesc nu conține gelatină, adăugarea acesteia aici îl ajută să se întărească mai ușor”, spune Brookes.

Dați focul la mediu și continuați să gătiți până când zahărul se dizolvă. Asigurați-vă că amestecați frecvent. Lăsăm amestecul să fiarbă și adăugăm colorant alimentar. Odată ce zahărul se dizolvă, reduceți focul la fiert și lăsați amestecul să fiarbă aproximativ 25 de minute, până când capătă o consistență netedă și lucioasă.

Asigurați-vă că fierbeți amestecul timp de 25 de minute până se îngroașă, deoarece acest lucru înseamnă că se întărește mai târziu”, notează Brookes. Se răcește timp de 10 minute înainte de a adăuga apa de trandafiri și colorantul alimentar în amestec.

Apoi amestecați pentru a combina apa de trandafiri cu celelalte ingrediente. Acum, puteți turna amestecul complet în tigaia pregătită. Tot ce trebuie să faci este să-l lași să stea la temperatura camerei timp de cel puțin 8 ore (sau peste noapte).

Odată închegat, scoateți blocul din tigaie și tăiați-l în cuburi. Ca o reamintire utilă, această rețetă are 32 de cuburi. Puteți așeza cuburile pe o farfurie sau un platou, dar asigurați-vă că lăsați spațiu între fiecare, astfel încât să nu se lipească. Acum, trebuie să stea cel puțin 24 de ore.

32 de cuburi care pot fi păstrate 2 săptămâni

Suntem aproape de linia de sosire și acesta este ultimul pas.

Într-un castron mic, amestecați zahărul pudră și o lingură de amidon de porumb. După cele 24 de ore, scufundați bucățile de deliciu turcesc în amestec pentru a se acoperi bine. Zahărul pudră adaugă și mai multă aromă dulce acestui desert minunat. Acestea sunt minunate servite așa cum sunt, dar Brookes are o altă sugestie de servire pentru iubitorii de ciocolată.

Dacă doriți, puteți înmuia deliciul turcesc în ciocolată topită. Acest desert grozav se păstrează bine timp de 2 săptămâni într-un recipient ermetic”, spune Brookes

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite