Reţeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea „Nu folosesc foarte multe ingrediente”
0Chef Sorin Bontea, unul dintre cunoscuţii „juraţi” de la show-ul culinar Chefi la cuţite, dezvăluie reţeta sa pentru plăcintă cu telemea, brânză și smântână.
Plecând de la premisa că „fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie” chef Sorin Bontea obişnuieşte să poesteze pe conturile sale din social media reţete pentru diverse preparate, mai simple sau mai sofisticate.
Vă prezentăm reţeta sa pentru o plăcintă delicioasă cu telemea, brânză de vaci și smântână, uşor de făcut şi care nu necesită foarte multe ingrediente.
Ingrediente
400 g telemea de vacă
150 g brânză de vaci
150 g smântână
4 ouă
Foi de plăcintă
Unt pentru uns foile
Mod de preparare
Prepararea umpluturii: se amestecă telemeaua cu brânza de vaci, ouăle și smântâna. Cei care preferă plăcintele mai sărate pot pune mai multă telemea.
Pregătirea foilor de plăcintă: foile se taie pe jumătate și se ung cu unt pentru un plus de savoare. Se adaugă umplutura şi se împachetează sub formă de trigoane. Pentru a obţine un aspect lucios şi apetisant, chef Bontea recomandă ungerea acestora cu unt și pe exterior.
Coacerea: bucăţile de plăcintă aşezare în tavă se coc timp de 30 de minute, până capătă o culoare aurie, în cuptorul care a fost în prealabil încălzit la 180 de grade.