Rețeta delicioasă și rapidă de pui la friteuză. Cum se prepară
0Dacă doriți să pregătiți rapid o cină de sărbători, puiul pregătit la friteuză este o soluție la îndemână și delicioasă. Iar modul de preparare al acestei rețete este unul extrem de ușor.

Chef Aaron Hutcherson, care are o experiență de peste 20 de ani, inclusiv ca scriitor pe zona culinară, a publicat în cunoscutul cotidian The Washington Post o rețetă rapidă de pui cu cartofi, varză de Bruxelles, precum și un amestec inedit de ierburi.
”Este o imitație a uneia dintre cinele mele obișnuite de pulpe de pui cu os și piele și legume asezonate cu orice condimente am chef să mănânc în acea seară. Cu excepția faptului că, în loc de o tigaie, totul se pune într-o friteuză. În timp ce versiunea la tigaie este bună, varianta de pulpe de pui la friteuză este una și mai bună, deoarece aparatul produce alimente mai rumenite și mai crocante”, spune Aaron Hutcherson.
Ingredientele necesare pentru această rețetă simplă și delicioasă includ pulpe de pui, cartofi, varză de Bruxelles, praf de usturoi și un amestec de ierburi uscate care include în mod tradițional rozmarin, cimbru de vară, oregano și cimbru. Aveți nevoie de doar câteva minute pentru a le amesteca pe toate împreună cu un strop de ulei de măsline, după care le puneți în friteuză și în scurt timp veți avea cina pregătită, ușor și fără efort. În același mod puteți prepara și un pui întreg.
”Pentru cele mai bune rezultate, gătiți pulpele de pui la o temperatură internă de cel puțin 175 de grade. În timp ce 165 de grade este temperatura minimă recomandată, în cazul cărnii de culoare închisă, gătirea la o temperatură mai ridicată duce la o carne mai fragedă și mai suculentă”, recomandă Aaron Hutcherson.
Un strop de suc de lămâie în momentul în care luați carnea din friteuză îi va da un gust și mai bun. Rezultatul este o cină delicioasă, simplă și atât de ușor de preparat. O rețetă cu care vă veți încânta musafirii.