Video Bomboane de Oreo, cel mai simplu și delicios desert pentru Crăciun: fără cuptor și cu doar trei ingrediente
0Acest desert super ușor de pregătit va încânta toți iubitorii de dulce. Bilele Oreo sunt ideale pentru Crăciun, având un gust minunat și o textură cremoasă, iar pentru a le face nu ai nevoie de cuptor.
Cu doar trei ingrediente – biscuiți Oreo, cremă de brânză și ciocolată – poți obține un desert delicios care va impresiona orice musafir. Este perfect pentru momentele în care vrei un dulce rapid și fără bătăi de cap.
În această perioadă a anului, timpul pare să nu fie niciodată suficient, iar adesea ajungem să lăsăm totul pe ultima sută de metri, ceea ce generează stres și poate duce la conflicte în familie. Pentru a preveni astfel de neînțelegeri, îți propunem un desert rapid și simplu de preparat, care cu siguranță va fi pe placul tuturor, mai ales dacă în familie sunt fani ai celebrilor biscuiți Oreo.

În loc de „bombe cu vișine”, altfel de bomboane de Crăciun
Acestea sunt mici bile din biscuiți Oreo zdrobiți, rețetă pe care influencerița @soyrebeo1 a împărtășit-o pe profilul său de TikTok. Ea spune că le pregătește în fiecare an de Crăciun pentru că sunt foarte ușor de făcut și familia ei le adoră.
După cum am menționat anterior, pentru a prepara acest desert super-rapid și super-ușor de făcut, ai nevoie doar de trei ingrediente simple, ușor de găsit în orice supermarket: biscuiții Oreo, aproximativ 180-190 de grame de cremă de brânză și ciocolată pentru topit.
Este o rețetă atât de simplă încât o poți face chiar și cu cei mici din casă, fără niciun fel de problemă, deoarece nu necesită cuptor sau surse de căldură, astfel că nu există riscul de arsuri sau accidente.
Rețetă promovată și de creatorii de conținut din România
Desertul nu este o noutate nici în România, după cum demonstrează numeroasele rețete / clipuri realizate și postate pe YouTube sau alte platforme culinare de-a lungul anilor.
Un exemplu este cel creat de AdyGio Kitchen, o platformă bine cunoscută pentru varietatea de rețete oferite, de la preparate tradiționale până la rețete rapide și ușor de făcut, potrivite pentru orice ocazie (VEZI VIDEO de mai jos).
Și creatoarea de conținut culinar și autoarea blogului „Laura Sava - Cele mai bune rețete pentru întreaga familie", unul dintre cele mai populare bloguri de rețete din România, oferă de asemenea o rețetă pentru acest delicios desert.
Ingrediente și mod de preparare
Cremă de brânză, 180-190 g
Biscuiți Oreo originali, 24-26 bucăți
Ciocolată cu lapte pentru topit
Decorațiuni (opțional)
Pasul 1
Pentru început, zdrobește biscuiții Oreo și amestecă-i cu crema de brânză.
Pasul 2
Formează în palme bilele de „mărimea unei palme” (aproximativ 7 - 9 cm în diametru) din amestecul obținut și pune-le la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 3
Topește ciocolata și acoperă toate bilele cu aceasta. Influencerița a folosit fulgi / bănuți de ciocolată pe care i-a topit. Poți folosi la fel de bine și o tabletă de ciocolată, important este să fie de bună calitate.
Pasul 4
„Dacă vrei, le poți decora cu firimituri de ciocolată albă sau fulgi colorați pentru a le da un aspect mai festiv”, a menționat creatoarea de conținut de origine mexicană, activă pe TikTok, cunoscută și sub numele de RebeO, faimoasă pentru videoclipurile sale despre rețete culinare simple și creative, ideale pentru diferite ocazii.
Se recomandă să le consumi foarte reci.
Bomboane de Oreo vs bombe cu vișine
Varianta de Bile de Oreo seamănă foarte mult cu un desert românesc cunoscut sub numele de bombe, care la fel se face folosind biscuiți ca ingredient de bază.
Cele două deserturi sunt asemănătoare în multe privințe, având aceeași formă și ingrediente similare. Există totuși și câteva diferențe între ele. Bilele de Oreo folosesc biscuiți Oreo, cremă de brânză și ciocolată topită, forma lor este de regulă mai mică și mai compactă.
Bombele cu vișine (sau fără), sunt de obicei făcute din biscuiți simpli, nucă, zahăr, cacao și adesea diverse arome sau lichioruri, fiind uneori mai mari și având o consistență mai densă sau mai umedă. De asemenea, acestea sunt adesea glazurate sau acoperite cu nucă de cocos.
Deși ambele deserturi sunt „bile din biscuiți”, ingredientele și metoda de preparare sunt diferite, iar aspectul final poate varia și în funcție de tradițiile culinare.