Vineri, 5 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 46
Cu ce poţi înlocui carnea în zilele de post
Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie.
Bucătărie
04 dec. 2017
Ce trebuie să ştii despre uleiul de palmier, ingredientul ascuns din alimente
Originar din Africa, cultivat masiv în Indonezia şi Malaezia, este un ulei de bucătarie vegetal, provenit din pulpa roşie a fructului de palmier. Deşi are numeroase întrebuinţări atât în industria alimentară cât şi în cea cosmetică, rolul şi benefici...
Bucătărie
29 nov. 2017
Care este diferenţa dintre bacon, pancetta şi prosciutto
Cu siguranţă te-ai lovit de aceste denumiri în bucătărie de-a lungul timpului. Dacă nu ştii cu exactitate care este diferenţa între ele, îţi spunem cum să le deosebeşti pe fiecare în parte.
Bucătărie
27 nov. 2017
De ce sucurile fresh sunt periculoase pentru ficat
Sucurile proaspăt stoarse sunt cu siguranţă o alternativă mult mai sănătoasă la sucurile cu chimicale, însă pentru a te bucura de proprietăţile lor trebuie să ţii cont de câteva criterii şi în acelaşi timp să cunoşti şi dezavantajele consumării lor.
Bucătărie
24 nov. 2017
Jamila Cuisine a făcut topul greşelilor care compromit preparatele de sărbători VIDEO
Prezentă în studioul Adevărul Live, Geanina Avram Staicu, cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, a făcut un top al celor mai frecvente greşeli pe care suntem tentaţi să le facem în bucătărie de sărbători....
Bucătărie
24 nov. 2017
Adevărul Live: Reţete noi şi trucuri în bucătărie de la Jamila Cuisine
Geanina Avram Staicu, mai cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, cel mai popular vlogger culinar din România, împărtăşeşte reţete şi trucuri pentru cei care vor să fure startul în bucătărie şi să-şi surprindă familia cu cele mai gustoase preparat...
Bucătărie
23 nov. 2017
Alimente care te ajută să slăbeşti
Lupta cu kilogramele în plus este o problemă majoră pentru multe femei, care ar face orice ca să elimine grăsimea care se depune pe abdomen şi nu numai. Anumite alimente te pot ajuta să scapi mai repede de depozitele adipoase.
Bucătărie
23 nov. 2017
Cum ţii postul corect
În post, important este nu doar ce alimente alegi să consumi, ci şi cum le combini. Pentru a preveni problemele digestive şi senzaţia de slăbiciune, e bine să ţii cont de câteva sfaturi.
Bucătărie
22 nov. 2017
Cum alegi şi găteşti corect pastele
Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume. Deşi, la prima vedere, par a fi uşor de preparat, există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont pentru a obţine paste perfect gătite....
Bucătărie
20 nov. 2017
Ce alimente te feresc de răceală
Odată cu venirea toamnei, organismul nostru devine mai vulnerabil. El are nevoie de ajutor pentru a se adapta la schimbarile de temperatură. Alimentaţia sănătoasă, echilibrată şi diversificată este principalul secret pentru a scăpa de afecţiunile de ...
Bucătărie
20 nov. 2017
Ce înseamnă când ai poftă de ciocolată sau de alimente sărate
De câte ori nu ai simţit brusc nevoia să mănânci o bucăţică de ciocolată, nişte covrigei sau mâncare de tip fast-food? Toate aceste pofte sunt semne prin care organismul îţi dă de ştire că ai anumite carenţe de vitamine sau minerale.
Bucătărie
17 nov. 2017
Ce mănânci ca să trăieşti mult
Cu o dietă echilibrată îţi poţi prelungi viaţa şi menţine corpul sănătos. Iată ce nu trebuie să îţi lipsească de pe masă.
Bucătărie
16 nov. 2017
Cu ce poţi să înlocuieşti carnea
Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie.
Bucătărie
15 nov. 2017
Cum se prepară corect lintea
Menţionată în Biblie ca fiind un aliment minune, lintea se află în topul vegetalelor cu cel mai mare conţinut de proteine şi cu o mulţime de proprietăţi nutritive, fiind foarte gustoasă şi uşor de preparat.
Bucătărie
14 nov. 2017
În ce preparate se potrivesc şofranul, nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele
Fără condimente, mâncarea n-ar mai fi o plăcere, ci o simplă necesitate. Pe vremuri, erau aduse în Europa cu mari sacrificii, şi erau mai valoroase ca aurul. Astăzi, sunt la îndemâna oricui şi-s recunoscute pentru proprietăţilor lor de leac.
Bucătărie
13 nov. 2017
Ce sunt caperele şi cum găteşti cu ele
Datorită gustului uşor picant, caperele se folosesc pentru aromarea multor preparate populare în bucătăria mediteraneeană. Dacă te-ai ferit până acum de ele, iată cum poţi să le incluzi în mâncărurile tale.
Bucătărie
10 nov. 2017
Ficatul de pui, de porc sau de vită, care este mai sănătos?
Ficatul proaspăt are un termen de valabilitate de doar 48 de ore, iar cel congelat are un termen de păstrare de maximum 3 luni. În timpul congelării se distruge o parte din complexul de vitamine B, iar produsul poate căpăta un gust amărui.
Bucătărie
09 nov. 2017
Producătorii Nuttela au schimbat în secret reţeta, iar consumatorii sunt nemulţumiţi: ce ingrediente au fost adăugate FOTO
Centrul Pentru Protecţia Consumatorilor din Hamburg a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că reţeta pentru Nuttela s-a schimbat, iar iubitorii acestui produs şi-au declarat nemulţumirea faţă de această veste.
Bucătărie
08 nov. 2017
Care este diferenţa între ciocolata neagră, cea albă şi cea cu lapte
Ciocolata se prepară din boabe de cacao, care sunt măcinate şi transformate în pudră şi unt de cacao. Prin combinarea lor în diverse cantităţi, se obţin sortimente variate ale minunatului desert.
Bucătărie
08 nov. 2017
Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Crăciunului
Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 25 decembrie. Dacă ţi-ai propus să îl ţii pe tot sau câteva zile, e bine să îţi pregăteşti corpul din timp, pentru a evita senzaţia de oboseală şi schimbările pe care acesta le poate aduce în...
Bucătărie
07 nov. 2017
Celebra reţetă de Fettuccine a lui Frank Sinatra: cele mai cremoase paste preparate simplu şi rapid
Publicată iniţial în cartea de bucate intitulată „The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends“, alături de preparatele unor celebrităţi precum Katharine Hepburn şi Kirk Douglas, reţeta de paste cremoase a legendarului cântăreţ şi acto...
Bucătărie
07 nov. 2017
Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?
Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut… Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.
Bucătărie
06 nov. 2017
Jeleu de şampanie rose, reţetă recomandată de Principesa Margareta a României
Primită de la Principesa Tatiana Radziwill a Greciei, reţeta de jeleu de şampanie rose îşi are originea în oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane, fiind inclusă de către de Principesa Margareta a României în „Cartea regală de bucate“....
Bucătărie
05 nov. 2017
Reţeta de varză murată: adaugă gutui şi mere pentru un plus de savoare
Dacă nu aţi pus încă varză la murat pentru iarnă, vă recomandăm reţeta cu gutui şi mere, numai bună pentru sarmale de Crăciun.Pe lângă cele două ingrediente, condimentele şi cantitatea de sare sunt extrem de importante pentru ca varza să reziste cât ...
Bucătărie
03 nov. 2017
Care este diferenţa între ceaiul alb, cel negru şi cel verde
Ceaiul a fost dintotdeauna un simbol al rafinamentului şi al eleganţei, fiind preferat încă de la început de clasele sociale înalte. S-a creat chiar o întreagă etichetă a ceaiului şi a modului în care este preparat, servit şi în cele din urmă băut.
Bucătărie
03 nov. 2017
Cum îndepărtezi pesticidele de pe fructe şi legume
Din păcate, fructele şi legumele pe care le consumăm zilnic pot conţine pesticide. Acestea lasă în urmă reziduri care ajung de multe ori în organism. Există însă câteva soluţii eficiente care te ajută să limitezi cantitatea de chimicale, fără prea mu...
Bucătărie
01 nov. 2017
Care este diferenţa între cafeaua Arabica şi Blue Mountain
Istoria cafelei începe undeva în anul 850 î.H., în Etiopia. Legenda spune că un oier, care se numea Kaldi, aflat cu oile la păscut a observat cum mioarele, după ce mâncau nişte bobiţe roşii începeau să alerge dintr-o parte în alta. Ciobanul, curios, ...
Bucătărie
31 oct. 2017
Cum a ajuns macul să fie utilizat în bucătărie
Îl întâlnim pe câmpii, pe marginea drumurilor, în lanuri de grâu sau de porumb şi se spune că a fost adus în Europa în urmă cu mai bine de 4 milenii. Macul, căci despre el e vorba, impresionează nu doar prin frumuseţea lui, ci şi prin gustul pe care ...
Bucătărie
30 oct. 2017
De ce unii biscuiţi au găurele şi care este rolul lor
Dulci sau săraţi, cu sau fără cremă, unele sortimente de biscuiţi au găurele pe care unii dintre noi, prea ocupaţi să ne lăsăm pradă gustului, poate nici nu le-am remarcat. Un producător de biscuiţi dezvăluie motivul pentru care anumiţi biscuiţi şi ...
Bucătărie
29 oct. 2017
Zahăr, miere sau îndulcitori?
Adaosul de zahăr din alimente înseamnă o mulţime de riscuri pentru siluetă şi sănătate– începând de la creşterea în greutate, până la boli de inimă şi diabet. Chiar şi mierea are dezavantaje dacă este consumată în exces, iar îndulcitorii, deşi au puţ...
Bucătărie
27 oct. 2017
Care este diferenţa dintre caşcaval, telemea şi mozzarella
Brânzeturile sunt produse în lume în mii de variante, care de care mai aromate şi mai cremoase. Fiecare are o istorie interesantă, în armonie cu gustul lor unic, inconfudabil.
Bucătărie
26 oct. 2017
Cum a apărut oţetul, ingredientul care dă gust salatelor
Nelipsit din salate şi mâncăruri, este, practic, odrasla naturală a vinului. Căci, se ştie, dacă laşi o sticlă de vin destupată, lichidul dinăuntru se va transforma în oţet. Considerat un medicament, era folosit şi cu 5000 de ani în urmă, în Egiptul ...
Bucătărie
25 oct. 2017
Ce este buchetul garni şi la ce preparate se foloseşte
Buchetul garni a fost menţionat pentru prima oară în Evul Mediu şi îşi are locul bine definit în marile bucătării ale lumii. De secole, mănunchiul din plante frumos mirositoare dă savoare mâncărurilor.
Bucătărie
24 oct. 2017
← Pagina 45
Pagina 47 →