Joi, 9 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 46
Producătorii Nuttela au schimbat în secret reţeta, iar consumatorii sunt nemulţumiţi: ce ingrediente au fost adăugate FOTO
Centrul Pentru Protecţia Consumatorilor din Hamburg a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că reţeta pentru Nuttela s-a schimbat, iar iubitorii acestui produs şi-au declarat nemulţumirea faţă de această veste.
Bucătărie
08 nov. 2017
Care este diferenţa între ciocolata neagră, cea albă şi cea cu lapte
Ciocolata se prepară din boabe de cacao, care sunt măcinate şi transformate în pudră şi unt de cacao. Prin combinarea lor în diverse cantităţi, se obţin sortimente variate ale minunatului desert.
Bucătărie
08 nov. 2017
Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Crăciunului
Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 25 decembrie. Dacă ţi-ai propus să îl ţii pe tot sau câteva zile, e bine să îţi pregăteşti corpul din timp, pentru a evita senzaţia de oboseală şi schimbările pe care acesta le poate aduce în...
Bucătărie
07 nov. 2017
Celebra reţetă de Fettuccine a lui Frank Sinatra: cele mai cremoase paste preparate simplu şi rapid
Publicată iniţial în cartea de bucate intitulată „The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends“, alături de preparatele unor celebrităţi precum Katharine Hepburn şi Kirk Douglas, reţeta de paste cremoase a legendarului cântăreţ şi acto...
Bucătărie
07 nov. 2017
Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?
Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut… Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.
Bucătărie
06 nov. 2017
Jeleu de şampanie rose, reţetă recomandată de Principesa Margareta a României
Primită de la Principesa Tatiana Radziwill a Greciei, reţeta de jeleu de şampanie rose îşi are originea în oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane, fiind inclusă de către de Principesa Margareta a României în „Cartea regală de bucate“....
Bucătărie
05 nov. 2017
Reţeta de varză murată: adaugă gutui şi mere pentru un plus de savoare
Dacă nu aţi pus încă varză la murat pentru iarnă, vă recomandăm reţeta cu gutui şi mere, numai bună pentru sarmale de Crăciun.Pe lângă cele două ingrediente, condimentele şi cantitatea de sare sunt extrem de importante pentru ca varza să reziste cât ...
Bucătărie
03 nov. 2017
Care este diferenţa între ceaiul alb, cel negru şi cel verde
Ceaiul a fost dintotdeauna un simbol al rafinamentului şi al eleganţei, fiind preferat încă de la început de clasele sociale înalte. S-a creat chiar o întreagă etichetă a ceaiului şi a modului în care este preparat, servit şi în cele din urmă băut.
Bucătărie
03 nov. 2017
Cum îndepărtezi pesticidele de pe fructe şi legume
Din păcate, fructele şi legumele pe care le consumăm zilnic pot conţine pesticide. Acestea lasă în urmă reziduri care ajung de multe ori în organism. Există însă câteva soluţii eficiente care te ajută să limitezi cantitatea de chimicale, fără prea mu...
Bucătărie
01 nov. 2017
Care este diferenţa între cafeaua Arabica şi Blue Mountain
Istoria cafelei începe undeva în anul 850 î.H., în Etiopia. Legenda spune că un oier, care se numea Kaldi, aflat cu oile la păscut a observat cum mioarele, după ce mâncau nişte bobiţe roşii începeau să alerge dintr-o parte în alta. Ciobanul, curios, ...
Bucătărie
31 oct. 2017
Cum a ajuns macul să fie utilizat în bucătărie
Îl întâlnim pe câmpii, pe marginea drumurilor, în lanuri de grâu sau de porumb şi se spune că a fost adus în Europa în urmă cu mai bine de 4 milenii. Macul, căci despre el e vorba, impresionează nu doar prin frumuseţea lui, ci şi prin gustul pe care ...
Bucătărie
30 oct. 2017
De ce unii biscuiţi au găurele şi care este rolul lor
Dulci sau săraţi, cu sau fără cremă, unele sortimente de biscuiţi au găurele pe care unii dintre noi, prea ocupaţi să ne lăsăm pradă gustului, poate nici nu le-am remarcat. Un producător de biscuiţi dezvăluie motivul pentru care anumiţi biscuiţi şi ...
Bucătărie
29 oct. 2017
Zahăr, miere sau îndulcitori?
Adaosul de zahăr din alimente înseamnă o mulţime de riscuri pentru siluetă şi sănătate– începând de la creşterea în greutate, până la boli de inimă şi diabet. Chiar şi mierea are dezavantaje dacă este consumată în exces, iar îndulcitorii, deşi au puţ...
Bucătărie
27 oct. 2017
Care este diferenţa dintre caşcaval, telemea şi mozzarella
Brânzeturile sunt produse în lume în mii de variante, care de care mai aromate şi mai cremoase. Fiecare are o istorie interesantă, în armonie cu gustul lor unic, inconfudabil.
Bucătărie
26 oct. 2017
Cum a apărut oţetul, ingredientul care dă gust salatelor
Nelipsit din salate şi mâncăruri, este, practic, odrasla naturală a vinului. Căci, se ştie, dacă laşi o sticlă de vin destupată, lichidul dinăuntru se va transforma în oţet. Considerat un medicament, era folosit şi cu 5000 de ani în urmă, în Egiptul ...
Bucătărie
25 oct. 2017
Ce este buchetul garni şi la ce preparate se foloseşte
Buchetul garni a fost menţionat pentru prima oară în Evul Mediu şi îşi are locul bine definit în marile bucătării ale lumii. De secole, mănunchiul din plante frumos mirositoare dă savoare mâncărurilor.
Bucătărie
24 oct. 2017
Ştiinţa alimentaţiei: la ce temperatură se fierbe un ou perfect şi de ce cafeaua poate provoca dureri de cap
Sţiaţi că proteina din albuşul de ou devine solidă doar la o temperatură mai mare de 61 de grade Celsius sau că tigaia încinsă la peste 100 de grade poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate? Dincolo de gust şi savoare, există şi o ştiinţă...
Bucătărie
23 oct. 2017
Care sunt alimentele care aproape nu au termen de valabilitate şi pot fi consumate după o perioadă extrem de mare de timp
Există mai multe directive impuse producătorilor astfel încât siguranţa alimentară a consumatorului să nu fie în pericol. Toate produsele trebuie să aibă înscrise pe ambalaj aceste detalii, indiferent de categoria din care fac parte. Cu toate acestea...
Bucătărie
23 oct. 2017
Gem aromat de smochine cu vanilie
Bogate în calciu, vitaminele A, B,C şi K, sochinele sunt extrem de benefice sănătăţii. Uşor şi rapid de preparat, gemul de smochine cu vanilie poate deveni micul dejun preferat al copiilor....
Bucătărie
21 oct. 2017
Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde
Au fost cultivaţi pentru prima oară în America de Sud şi sunt o opţiune gastronomică a oamenilor (mai ales a celor avizi de senzaţii tari) de secole. Vin în culori, forme şi intensităţi ale “iutelui” diferite. Cine nu e pregătit ar face mai bine să s...
Bucătărie
20 oct. 2017
Gem de dovleac aromat, ca la bunica acasă
Plin de beneficii pentru sănătate, dovleacul poate fi consumat şi sub formă de gem. Extrem de aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru micul dejun din iernile friguroase....
Bucătărie
19 oct. 2017
Fructul pasiunii, un curcubeu de arome
Este exotic, gustos, bogat în vitamine şi în minerale. Numele îi vine nu de la starea afectivă asociată cu plăcerea şi cu dragostea, ci de la patimile îndurate de Iisus Hristos.
Bucătărie
19 oct. 2017
Ce trebuie să faci pentru a nu se înmuia varza murată. Cele mai bune sfaturi
Tradiţionala varză murată este una dintre delicatesele pregătite toamna de gospodine şi poate fi folosită pentru o mulţime de preparate, de la sarmale, la diverse salate. Află cele mai bune ponturi pentru ca gustul ei să iasă desavârşit.
Bucătărie
18 oct. 2017
Orez à la Mexicana, o reţetă din „Cartea secretă a Fridei Kahlo“
Un bucătar mexican a pregătit reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo, într-o demonstraţie de live cooking. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în deschiderea Festivalului Fridei Kahlo. Reţeta poate fi prepara...
Bucătărie
17 oct. 2017
Scorţişoara, mirodenia preferată a deserturilor
Îţi poţi imagina tarta de mere, orezul cu lapte sau turta dulce lipsite de acel miros subtil şi apetisant, dat de scorţişoară? E un mirodenie folosită de când lumea şi poate aromatiza atât deserturile, cât şi mâncărurile sărate.
Bucătărie
17 oct. 2017
La ce preparate se potrivesc plantele aromatice
De câte ori nu ai gustat din mâncare şi ţi-ai dat seama că mai are nevoie de condimente? Pe lângă sare şi piper, poţi da un plus de savoare preparatelor cu ierburi aromatice. Unele se potrivesc mai bine cu preparatele din carne, în timp ce altele pot...
Bucătărie
16 oct. 2017
Adevărul Live: primul român care a participat la Campionatul Mondial al Pastelor dezvăluie secretele unui preparat perfect
După 10 ani de experinţă în restaurantele italieneşti, Adrian Şişiu, singurul român are a participat la Campionatul Mondial al Pastelor, explică paşii care ar trebui urmaţi pentru un preparat perfect....
Bucătărie
16 oct. 2017
Câte calorii au cele mai consumate alimente
Ai auzit de nenumărate diete în care trebuie să consumi un anumit număr de calorii sau poate vrei să ai mai multă grijă de regimul tău alimentar, însă, cine are timpul necesar să le calculeze?
Bucătărie
13 oct. 2017
Un chef american cu origini italiene este câştigătorul Barilla Pasta World Championship 2017
Tânărul chef Accursio Lota (SUA) este marele câştigător al celei mai importante competiţii din lume dedicate pastelor şi bucătăriei italiene. În premieră, România a fost reprezentată la Barilla Pasta World Championship 2017 de un tânăr chef din Cluj...
Bucătărie
12 oct. 2017
Ce este rambutanul, numit şi cireş păros
Privit de departe, rambutanul pare un arici, datorită cojii pline cu ţepi moi, ca de cauciuc. Este unul dintre cele mai gustoase fructe ale Asiei de Sud-Est, fiind originar din Malaezia.
Bucătărie
12 oct. 2017
Ce este jackfruit, fructul exotic cu gust de carne, imens şi extrem de sănătos: acesta poate preveni apariţia cancerului
Cunoscut sub numele de „jackfruit“, fructul are o greutate ce variază între 5 şi 45 de kilograme, conţine sute de seminţe bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier şi, când este preparat, capătă un gust de carne de porc....
Bucătărie
11 oct. 2017
Cum obţii cele mai sănătoase sucuri de legume
Sănătoase şi hrănitoare, sucurile de legume reprezintă o modalitate la îndemână care te ajută să îţi iei doza zilnică de vitamine şi minerale. Se prepară repede, sunt uşor de digerat şi îţi menţin organismul hidratat.
Bucătărie
11 oct. 2017
Diferenţa între zahărul brun, zahărul tos şi cel pudră
Deşi nu este recomandat în cantitate mare, zahărul îndulceşte preparatele, de la simpla cafea, la cel mai complicat tort cu ciocolată, fiind nelipsit din bucătărie. Află prin ce se deosebesc principalele sortimente.
Bucătărie
10 oct. 2017
← Pagina 45
Pagina 47 →