Joi, 9 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 47
Ce sunt trufele şi la ce preparate sunt utilizate
Povestea trufelor a început acum 4000 de ani, când, cu gustul lor puternic aromat, i-au cucerit pe sumerieni. De atunci au rămas la mare căutare, fiind considerate aurul negru al bucătăriei de lux.
Bucătărie
09 oct. 2017
Trucuri din bucătăriile resturantelor, dezvăluite de un chef: ce ingrediente se folosesc pentru un plus de savoare
După ce a lucrat în diferite restaurante încă de la vârsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales să împărtăşească câteva dintre trucurile pe care le-a învăţat de-a lungul vremii. Acesta a dezvăluit că niciodată nu aruncă resturile de legume sau cărnu...
Bucătărie
08 oct. 2017
Care este diferenţa între sarea de mare, cea de masă şi cea grunjoasă
Sarea este cel mai important ingredient, căci atunci când lipseşte din mâncare, aceasta nu are gust. Bucătarii au la dispoziţie mai multe sortimente de sare, care diferă în funcţie de culoare, textură, chiar şi gust.
Bucătărie
06 oct. 2017
De ce sunt bune cerealele la micul dejun
Denumite după zeiţa agriculturii la romani ̶ Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.
Bucătărie
05 oct. 2017
Ce trebuie să ştii despre laptele vegetal
Pentru cei care adoptă un regim vegetarian sau în perioada postului, laptele vegetal poate fi un bun înlocuitor al laptelui de vacă. Atunci când alegi să îl consumi este bine să ţii cont de câteva sfaturi, pentru a te bucura din plin de beneficiile s...
Bucătărie
04 oct. 2017
Care sunt cele mai bune fructe deshidratate
Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate ...
Bucătărie
03 oct. 2017
Când este recomandat să bei cafea
Puţini îşi încep ziua fără a sorbi pe îndelete o cafea. Indiferent că e tabiet, plăcere sau nevoie de a risipi toropeala matinală, băutura este o sursă de substanţe nutritive, dacă este consumată simplă.
Bucătărie
02 oct. 2017
Cum scapi de pesticidele de pe fructe şi legume: trei metode simple şi eficiente VIDEO
Vedeta TV Ela Crăciun oferă câteva sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă, dezvăluind trei metode prin care putem elimina chimicalele şi pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Soluţiile sunt la înd...
Bucătărie
27 sept. 2017
Cum să conservi rapid legumele pentru iarnă
Sezonul murăturilor bate la uşă, iar orice gospodină care se respectă începe pregătirea lor din timp. Legumele frumos aranjate în borcane vor face deliciul zilelor de iarnă, iar noi îţi aratăm de ce să ţii cont când le pregăteşti.
Bucătărie
26 sept. 2017
Ce este untul ghee
Untul ghee este unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei indiene, cu o istorie de peste 3.000 de ani. Este o grăsime pentru gătit, care se obţine din unt, de aici şi o altă denumire sub care este cunoscut, aceea de unt clarificat.
Bucătărie
25 sept. 2017
Sănătate la borcan: magiun dietetic de prune cu nuci
Magiunul consumat lângă o ceaşcă de ceai în zilelel geroase fac parcă iarna mai uşoară. Dacă vreţi să excludeţi dulciurile din dietă, vă recomandăm reţeta dietetică, fără gram de zahăr adăugat.
Bucătărie
24 sept. 2017
Un renumit bucătar francez cere retragerea stelelor Michelin acordate restaurantului său: care este motivul VIDEO
Unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Franţa, al cărui restaurant a fost onorat cu trei stele în ghidul Michelin de aproape 20 de ani, a cerut să i se retragă prestigiosul calificativ.
Bucătărie
22 sept. 2017
Păstrăv, cod sau crap? Care este mai sănătos?
Peştii conţin acizi graşi Omega-3, esenţiali pentru sistemul cardiovascular. Ideal ar fi să mâncăm peşte măcar de două ori pe săptămână.
Bucătărie
22 sept. 2017
De ce trebuie să ţinem cont atunci când alegem vasele de gătit
Atunci când alegi un vas de gătit trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. Calitatea materialului este foarte importantă, atât pentru gustul mâncării, dar şi pentru sănătate.
Bucătărie
21 sept. 2017
Reţeta de paste pentru campioni, gustoasă şi sănătoasă, dezvăluită de Chef Adrian Şişiu, primul român selectat în competiţia mondială dedicată pastelor
Cunoscute de către maratonişti sub conceptul de Pasta Party, pastele recomandate de Chef Adrian Şişiu conţin ingredientele care ar trebui să facă parte din meniul unui sportiv profesionist: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţia...
Bucătărie
21 sept. 2017
Premieră naţională: Cine este primul chef român care concurează în cea mai importantă competiţie mondială dedicată pastelor
Adrian Şişiu, un chef în vârstă de 29 de ani din Cluj-Napoca, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre cele mai importante competiţii dedicate pastelor la nivel mondial. Românul „se va bate“ cu alţi 19 chefi din între...
Bucătărie
20 sept. 2017
Vinuri unice din soiuri româneşti
Când alegem un vin de pe rafturile magazinelor, ne oprim adesea la licori din soiuri internaţionale – Merlot, Cabernet Sauvignon sau Riesling -, şi trecem adesea pe lângă băuturile produse din struguri autohtoni. E păcat, fiindcă pierdem o combinaţie...
Bucătărie
20 sept. 2017
Cum au apărut lichiorurile
Sunt preferate de doamne, deoarece au un gust dulce. Pe lângă faptul că reprezintă un bun digestiv, dau savoare sosurilor şi însiropează blaturile....
Bucătărie
19 sept. 2017
Reţeta lui Gordon Ramsay care a devenit virală: este extrem de simplă şi conţine trei dintre cele mai consumate alimente VIDEO
O reţetă a celebrului bucătar britanic Gordon Ramsay (50 de ani) a devenit virală. Nu este un preparat deloc complicat şi pe deasupra conţine unele dintre alimentele preferate de oricine: ouă, cartofi şi bacon.
Bucătărie
19 sept. 2017
Efectele nebănuite ale vinului asupra organismului
În afară de culoare, de soiul de struguri din care au fost obţinute, vinurile mai pot fi seci sau dulci, tinere sau maturate în vase de lemn şi învechite în sticlă. Consumate cu moderaţie – nu mai mult de un pahar de 150 ml pe zi – au efect benefic ...
Bucătărie
18 sept. 2017
Cea mai uşoară reţetă de tort cu prune
Tortul de prune se face extrem de uşor, nu are straturi de cremă şi nici nu trebuie ornat, fiind un desert perfect pentru finalul verii-începutul toamnei, prezentat de ReţetePractice.ro
Bucătărie
17 sept. 2017
Ce trebuie să ştii despre brânzeturi
Dacă îţi plac brânzeturile iar acestea nu lipsesc din alimentaţia ta zilnică, e bine să ştii care sunt cele mai importante diferenţe între diversele tipuri de sortimente existente pe piaţă.
Bucătărie
14 sept. 2017
Cu ce se deosebesc diferitele tipuri de orez şi în ce preparate pot fi folosite
Este o cereală cu un conţinut redus de grăsimi, bogată în proteine, fiind o sursă de de vitamine din complexul B şi minerale, precum magneziu şi cupru. Este considerată o alternativă mai sănătoasă la paste şi cartofi. În funcţie de soiul folosit, din...
Bucătărie
13 sept. 2017
Mierea, aurul lichid – Ce beneficii aduce sănătăţii şi cum o foloseşti la gătit
Mierea se găseşte în comerţ în nenumărate sortimente. Aliat de nădejde pentru sănătate, aceasta ţine bolile la distanţă, dar este foarte bună şi în bucătărie.
Bucătărie
12 sept. 2017
Cum se prepară pastele-curcubeu, o gustare pe placul copiilor, delicioasă şi sănătoasă VIDEO
Vedeta TV Ela Crăciun a descoperit o metodă de a face pastele mai interesante şi mai apetisante pentru cei mici şi a dezvăluit reţeta de paste-curcubeu, care este şi foarte sănătoasă.
Bucătărie
12 sept. 2017
Churros, gogoşile cu aer iberic
Sunt specifice Spaniei şi Portugaliei, acolo unde au fost preparate pentru prima dată, dar se gătesc şi în Filipine sau în America de Sud. Sunt delicioase simple, cu zahăr vanilat sau scăldate într-un sos dulce.Sunt specifice Spaniei şi Portugaliei, ...
Bucătărie
11 sept. 2017
Cum a apărut iaurtul
Cu o istorie de peste cinci mii de ani, iaurtul se numără printre cele mai consumate alimente din lume. Este disponibil în combinaţii diverse, cu fructe, ciocolată sau cereale, dar varianta simplă, cu cât mai puţin zahăr adăugat, este cea mai sănătoa...
Bucătărie
08 sept. 2017
Alimente pentru o viaţă lungă
Dacă vrei să întârzii cât mai mult procesul de îmbătrânire şi să ai o viaţă lungă şi sănătoasă trebuie să incluzi în alimentaţia ta câteva alimente. De asemenea, este recomandat să mănânci mai puţină carne, să bei multă apă şi să nu sari peste micul ...
Bucătărie
06 sept. 2017
Cum să-ţi iasă perfect delicioasele clătite britanice şi americane şi care sunt cele mai gustoase toppinguri FOTO
Cu topping sărat sau dulce, clătitele americane şi cele în stil britanic au reţete diferite. Deloc greu de preparat, acestea pot da startul unei zile de succes....
Bucătărie
06 sept. 2017
Adevărul Live de la 14.00: Trucuri utile pentru dulceţuri şi murături împărtăşite de maestrul Horia Vîrlan
Există mai multe modalităţi de a conserva legumele, iar gospodinele ştiu că fiecare preparat are un secret pentru un gust desăvârşit. Maestrul Horia Vîrlan ne învaţă cum să preparăm cele mai gustoase conserve care să rezite peste iarnă....
Bucătărie
04 sept. 2017
Cum se prepară mascarpone, ingredientul vedetă din tiramisu
Mai este cunoscută sub numele de brânză dulce şi poate avea o consistenţă foarte fină, asemenea unei creme, sau mai ferme, precum untul, în funcţie de procedeul de fabricare folosit.
Bucătărie
04 sept. 2017
Românii sunt mai tradiţionalişti decât bulgarii şi ungurii când vine vorba de mâncare: care sunt cele mai comandate preparate online în România
Preferinţele românilor în materie de preparate culinare comandate online sunt, de regulă, asemănătoare cu cele ale bulgarilor şi ale ungurilor, cu mâncarea de tip fast-food şi cu specific internaţional în fruntea clasamentului. Chiar şi aşa, românii ...
Bucătărie
01 sept. 2017
REŢETĂ VIDEO Cea mai simplă metodă de a prepara o zacuscă delicioasă, după o reţetă recomandată de Horia Vîrlan
Se apropie toamna şi orice gospodină ştie că este perioada optimă în care trebuie să meargă la piaţă să se aprovizioneze pentru a înceape să umple cămara cu dulceţuri, gemuri, conserve, sucuri. Dacă v-aţi propus să includeţi printre preparate şi trad...
Bucătărie
31 aug. 2017
← Pagina 46
Pagina 48 →