Facelift „semnificativ” pentru Dacia Spring, în lucru

0
0

Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia, a declarat că un facelift „semnificativ” al modelului electric Spring este așteptat în 2024. Oficialul a făcut această afirmație în dorința de a justifica nevoia de a aduce vehiculul la nivelul de calitate al celorlalte modele Dacia.

Dacia Spring va trece printr-o schimbare de înfățișare
Dacia Spring va trece printr-o schimbare de înfățișare

„Poate că Spring nu reflectă cu exactitate calitatea percepută de clienți în cazul modelelor Sandero sau Duster. Tocmai de aceea am anunțat că vor exista evoluții succesive ale modelului electric Dacia.(...) Se vorbește deja despre un facelift semnificativ în 2024. Deci lucrăm la Spring pentru a îl aduce la nivelul de calitate al celorlalte modele Dacia”, a declarat vicepreședintele Dacia.

De altfel, oficialul a lăsat de înțeles că modelul electric de la Dacia este unul important pentru producător. „Până la finalul anului vom avea 100.000 de comenzi pentru modelul Spring.(...) Per total media de vârstă a clienților Dacia este de circa 50 de ani, la fel ca în întreaga piață. Aici, mașina care iese în evidență este Spring. Aduce mulți clienți tineri. În România, de exemplu, media de vârstă a clienților Spring este chiar mai redusă decât în alte țări cu circa cinci ani” a spus Xavier Martinet, conform economica.net. Pe de altă parte, deși principala țintă a departamentului de vânzări Dacia sunt persoanele fizice, oficialul susține că și „firmele care vor o mașină electrică aleg Spring pentru că este accesibilă și își face treaba. Ca idee, companiile de car-sharing ne cer tot mai multe mașini Dacia Spring”.

Publicația franceză L’Argus susține că păna la facelift-ul „semnificativ” Spring va mai evolua, dar nu la categoria aspect. Concret, din 2023, bateria ar trebui să câștige în jur de 2 kWh de autonomie, în timp ce un motor de 60 CP va fi oferit ca alternativă pentru modestul propulsor de 44 CP care echipează modelul acum.

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri