Video Cât costă primul Bugatti hibrid, cel mai puternic de până acum, și ce caracteristici impresionante are VIDEO

0
Publicat:

Bugatti a dezvăluit primul său automobil hibrid, cu 1.800 de cai putere și un preț de 4,1 milioane de dolari. Tourbillon are un motor V16 și va fi construit în serie limitată de doar 250 de unități.

Este vorba despre primul automobil hibrid plug-in, marca Bugatti, care este, totodată, și primul model din ultimii 20 de ani ce nu este propulsat de un motor W16 turbo.

În schimb, Coupe-ul Tourbillon are un motor pe benzină V16 de 8,3 litri, care produce 1.000 de cai putere, fiind asistat de trei motoare electrice. Un motor este amplasat în partea din spate, iar celelalte două în față și pot oferi împreună cel puțin 800 de cai putere.

Deși viteza maximă vizată a lui Bugatti Tourbillion este de 445 km/h, indicatoarele pot arăta o viteză de până la 550 km/h.

Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com
Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com

Specificații tehnice ale celui mai puternic și mai dinamic Bugatti

Este considerat nu doar cel mai puternic Bugatti de până acum, ci și cel mai dinamic, fiind catalogat drept o „capodoperă de aerodinamică și putere” inspirată de la maiestuosul șoim călător. 

Specificațiile tehnice impresionante (VEZI VIDEO) nu se opresc aici, pentru că Bugatti Tourbillon accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,0 secunde. Are o greutate sub 1.995 kg, iar dimensiunile sale includ o lungime de 4.671 mm, o lățime de 2.051 mm (2.165 mm cu oglinzi) și o înălțime de 1.189 mm, cu un ampatament (distanța dintre axele osiilor extreme) de 2.740 mm.

Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com
Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com

Cu bateria complet încărcată, Tourbillon poate parcurge 60 km în mod electric înainte ca motorul pe benzină să intre în funcțiune, dar există și opțiunea de a rula doar motorul pe benzină continuu.

Denumirea, inspirată de celebrul mecanism din lumea orologiilor elvețiene

Interiorul hibridului reprezintă un omagiu adus mecanismelor vechi, fiind creat pentru a fi „atemporal”. Pune accent atât pe frumusețe, performanță și lux, cât și pe elementele clasice Bugatti precum grila în formă de potcoavă și vopseaua în două tonuri. 

Spre deosebire însă de alte Bugatti, Tourbillon are disponibil un ecran mare cu Apple CarPlay care iese din bord pentru a fi vizibil la comanda șoferului.

Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com
Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com

Denumirea sa a fost provine de la un mecanism de roți celebru dezvoltat în urmă cu două secole pentru ceasuri mecanice. Pentru a compensa efectele negative ale gravitației asupra preciziei funcționării ceasurilor de buzunar, ceasornicarul Abraham-Louis Breguet a dezvoltat un regulator, cunoscut și astăzi sub numele de „Tourbillon” (în traducere „vârtej”) care a îmbunătățit considerabil precizia de mers a ceasurilor mecanice pentru a nu se mai supune abaterilor de timp. „Tourbillonul” de la orologii se remarcă printr-un design special sub formă de colivie, în continuă mișcare, care se rotește la 360 de grade.

Hyper-mașina care succede lui Veyron și Chiron

Și noua „super-mașină” sportivă pare să funcționeze după un mecanism bine reglat. De altfel, display-ul instrumentelor Bugatti este, de asemenea, modelat după cadranul unui ceas mecanic și a fost creat cu ajutorul meșteșugarilor ceasornicari elvețieni.

Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com
Tourbillon primul hibrid de la Bugatti Foto bugatti com

Primul hibrid Bugatti îi succede lui Veyron și Chiron, compania încercând în acest mod să își extindă dominația în zona de hiper mașină. Promite să devină o icoană auto „pour l’éternité” - „pentru eternitate”, integrând caracteristici inovatoare precum o suspensie imprimată 3D dezvoltată cu ajutorul inteligenței artificiale și o aerodinamică avansată. Bugatti Tourbillon demonstrează pe lângă măiestria inginerească remarcabilă, că rămâne fidel moștenirii lui Ettore Bugatti de a crea vehicule incomparabile.

Producția acestei mașini în serie limitată este programată să înceapă în 2026.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite