Alimentele care duc la creşterea tensiunii arteriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ţinute sub control, sănătatea îţi este pusă în pericol. 

Ştiai că retenţia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentaţie sănătoasă. Există alimente pe care le poţi mânca, dar şi unele pe care trebuie să le eviţi. 

Iată care sunt alimentele care afectează tensiunea arterială.

Băuturile carbogazoase

Produsele care conţin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, creşti riscul de a suferi de tensiune arterială crescută.

Vezi ce alte alimente cresc tensiunea arterială, dar şi ce alternative sănătoase poţi alege pe clickpentrufemei.ro.

Consumă peşte pentru o inimă sănătoasă!

Dietele bogate în sare cauzează hipertensiune arterială 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite