Tenisul oferă o anomalie în era politically correct: Australian Open ne arată o realitate incontestabilă

0
Publicat:

Trăim într-o lume în care totul trebuie să fie „politically correct“, fiindcă, în caz contrar, riști să fii judecat, condamnat și sfâșiat de rețelele sociale. Chiar și așa, lucrurile corecte trebuie spuse. Cu orice preț!

Aryna Sabalenka a dominat finala de la Australian Open de o manieră categorică
Aryna Sabalenka a dominat finala de la Australian Open de o manieră categorică

La tenis, s-a ajuns la egalizarea premiilor, la fete și la băieți, deși nu există termen de comparație între ce oferă circuitul WTA și ce vedem în turneele ATP. Australian Open 2024 ne-a convins, încă o dată, de această realitate. La feminin, finala Sabalenka - Zheng a fost fără istoric, decisă după o oră și 17 minute, scor 6-3, 6-2.

La masculin, în schimb, am avut un meci fabulos, Sinner – Medvedev, decis după 3 ore și 46 de minute: 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Desigur, premiile acordate au fost identice: campionii Sinner și Sabalenka au luat cecuri în valoare de 2.130.975 de dolari americani. Învinșii lor, Medvedev și Zheng, au fost răsplătiți cu 1.166.963 de dolari fiecare. Așadar, sume egale pentru două finale incomparabile.

Până și spectatorii tratează diferit meciurile de la feminin și masculin. De cele mai multe ori, partidele din circuitul WTA, inclusiv cele de la turneele de Grand Slam, se joacă în fața unor tribune goale. La băieți, în schimb, având în vedere nivelul superior al meciurilor, n-ai loc să arunci un ac în tribune. Concluzia? Premii egale, deși veniturile generate de circuitele WTA și ATP sunt inegale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite