Sinner – Medvedev, o capodoperă: finala Australian Open s-a decis după un meci fabulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul masculin tocmai ne-a oferit cel mai tare eveniment sportiv de început de an! Pentru că, la Melbourne, primul Grand Slam din 2024 și-a desemnat campionul după o confruntare de poveste, în care s-au întâlnit italianul Jannik Sinner (22 de ani, 4 ATP) și rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP). A fost cea mai spectaculoasă partidă posibilă, după ce primii doi jucători ai lumii, Novak Djokovici și Carlos Alcaraz, au fost eliminați pe rând.

Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finală de vis la Australian Open 2024
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finală de vis la Australian Open 2024

În finala de duminică, Sinner a pornit drept favorit, în ciuda locului ocupat în ierarhia ATP, comparativ cu adversarul său. Italianul a dobândit acest statut după victoria entuziasmantă din semifinale cu Novak Djokovici: 6-1, 6-2, 6-7, 6-3. A fost primul eșec al lui Nole, la Melbourne, din 2018 încoace!

În partida cu Medvedev însă, Sinner, elevul lui Darren Cahill, a pornit neașteptat de prost! Italianul s-a văzut condus după primele două seturi: 3-6, 3-6. De aici însă, partida și-a schimbat cursul complet. Și a urmat o finală fabuloasă! Următoarele două seturi au fost adjudecate de Sinner cu același scor: 6-4, 6-4.

În decisiv, cei doi jucători s-au dus bară la bară în primele patru game-uri: 2-2. Apoi, Sinner s-a dus la 5-2 și, finalmente, s-a impus după 3 ore și 46 de minute, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3!

Acesta e primul triumf pentru Sinner la un Grand Slam. Până la această victorie, italianul avusese cel mai bun rezultat la un turneu major la Wimbledon, unde a atins semifinalele în 2023. La French Open și US Open, Sinner are două sferturi. La Roland Garros în 2020 și la Flushing Meadows în 2022.

De partea cealaltă, Medvedev rămâne cu un trofeu major, cucerit la US Open 2021, când l-a zdrobit pe Novak Djokovici. La Australian Open, rusul tocmai a pierdut a treia finală, după cele din edițiile 2021 și 2022. În prima, l-a bătut Nole, în a doua, Nadal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite