Sorana Cîrstea a spulberat-o pe Sloane Stephens și continuă cursa la Miami. Peste cine dă în turul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA), singura româncă rămasă în turneul de la Miami, s-a calificat în turul 3, după o victorie clară contra americancei Sloane Stephens (31 de ani, 41 WTA), scor 6-2, 6-1.

Sorana, la a doua victorie cu Stephens din trei meciuri disputate în acest an. Foto EPA EFE
Sorana, la a doua victorie cu Stephens din trei meciuri disputate în acest an. Foto EPA EFE

Meciul dintre jucătoarea noastră și campioana de la US Open 2017 a început vineri seara, dar a fost întrerupt în primul set, la 5-2 pentru Sorana Cîrstea, după ce a condus cu 4-0. Partida a fost oprită din cauza ploii în momentul în care Sloane Stephens se pregătea să servească și trebuia să fie reluată a doua - astăzi -, de la ora 18.00. Programul a fost iar dat peste cap, astfel că Sorana a intrat pe teren spre noapte în România.

La revenire, românca a făcut rapid break și a închis primul set cu 6-2. Actul secund a fost tot la discreția lui Cîrstea, care a jucat un tenis perfect: excelentă la serviciu, agresivă la retur și inspirată în alegerea momentelor în care să atace. Scorul a ajuns rapid la 5-0, timp în care Sorana a făcut două break-uri. S-a terminat 6-2, 6-1 pentru româncă, care și-a luat revanșa pentru înfrângerea de pe 10 martie, de la Indian Wells, 0-6, 5-7.

Urmează meciul cu Daria Kasatkina

Pentru Sorana Cîrstea urmează un meci tare în turul 3. Va da peste Daria Kasatkina (26 de ani), a 11-a jucătoare în clasamentul WTA. Rusoaica a trecut de Claire Liu, după ce americanca a abandonat la scorul 6-0, 1-0 pentru adversară, după un meci început tot vineri, întrerupt la 2-0 și reluat astăzi.

La Miami Open, Sorana a rămas singura jucătoare din România, după ce Simona Halep, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eliminate în prima rundă. Pentru accederea în acestă fază a competiției, Cîrstea are asigurat un cec de 59.000 de dolari și 65 de puncte WTA, dar ea trebuie să-și apere semifinala de anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite