„Săptămâna Patimilor“ se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri sufocante, cu mize uriașe

0
Publicat:

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Dinamo, într-o situație catastrofală la ora actuală, tocmai a primit încă o lovitură. Una care o apropie și mai mult de liga a doua.

Fanii dinamoviști asistă îngroziți la prăbușirea echipei. FOTO: Arhiva Adevărul
Fanii dinamoviști asistă îngroziți la prăbușirea echipei. FOTO: Arhiva Adevărul

Formația din Ștefan cel Mare tocmai a aflat decizia în cazul celui de-al treilea marcator din lotul actual, Hakim Abdallah (26 de ani). Vârful din Madagascar, cu patru reușite în acest campionat, a fost suspendat 6 meciuri pentru intrarea sa înfiorătoare asupra lui Benzar din meciul cu Botoșani. A fost o partidă de coșmar pentru bucureșteni, învinși cu 2-1. Iar Abdallah a îngropat-o pe Dinamo! Până la eliminarea sa din minutul 45+9, el ratase și un penalty, în minutul 29. Așadar, dacă decizia suspendării sale pentru 6 meciuri nu va fi micșorată la Apel, Abdallah se poate întoarce liniștit acasă. Fiindcă va rata cele două runde din play-out, plus barajul de menținere / promovare, în cazul în care Dinamo se va clasa pe 7 sau 8 la finalul campionatului.

Din păcate pentru elevii lui Zeljko Kopić (46 de ani), la ora actuală, inclusiv prinderea barajului pare o misiune infernală! Pentru simplul motiv că Dinamo are o singură victorie în ultimele șapte partide din Superliga. Iar acel succes a fost obținut cu Poli Iași. Care se află într-o situație și mai gravă, dacă facem comparația cu Dinamo, fiind chiar pe ultimul loc în play-out!

De fapt, după această rundă, „câinii“ și moldovenii riscă să-și ia adio, în mare măsură, de la prima ligă. Ambele joacă în deplasare, în fața unor echipe, Universitatea Cluj, respectiv Hermannstadt, care vizează locul 1 în play-out. Această poziție asigură prezența la un baraj cu locul 3 din play-off, învingătoarea urmând să meargă în preliminariile Conference League.

Așadar, dacă Dinamo și Poli Iași vor pierde în weekend, iar formațiile aflate în fața lor vor obține punct / puncte, atunci în ultima etapă din play-out marea bătălie se va da, de fapt, între trei echipe. Vorbim despre Craiova, Voluntari și Botoșani, care vor viza locul 6. Acesta asigură rămânerea în Superliga, fără emoțiile barajului.

Play-out, etapa a 8-a

Sâmbătă

Botoșani – Voluntari 14.30

Universitatea Cluj – Dinamo 20.00

Duminică

Petrolul – Oțelul 15.30

Luni

Hermannstadt – Poli Iași 15.00

UTA – FC U Craiova 18.00

Clasament

1. UTA 34 de puncte

2. Oțelul Galați 33p

3. Hermannstadt 31p

4. Universitatea Cluj 29p

5. Petrolul 26p*

6. Botoșani 24p*

7. Voluntari 23p

8. FCU Craiova 22p*

9. Dinamo 21p*

10. Poli Iași 21p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Andrei Prepeliță, antrenor la Buzău, aproape de promovare. FOTO: Facebook
Andrei Prepeliță, antrenor la Buzău, aproape de promovare. FOTO: Facebook

Buzăul se pregătește de fiesta

Nu doar primul nostru eșalon fotbalistic programează niște partide incendiare în acest sfârșit de săptămână. Și în liga secundă, avem o partidă de mare interes! Şelimbăr – FC Buzău (vineri, ora 17.00) poate rezolva promovarea oaspeților în Superliga pentru sezon 2024-2025. Dacă buzoienii vor învinge, iar Csikszereda nu va face același lucru la Mioveni, într-o partidă programată pentru joi (ora 17.00), atunci echipa antrenată de Prepeliță va promova oficial, alături de Unirea Slobozia.

În acest caz, la barajul de promovare vor ajunge Csikszereda și Mioveni, în condițiile în care Corvinul Hunedoara și Şelimbăr n-au licența necesară pentru Superliga și, drept urmare, nu pot promova în actuala stagiune.

În acest moment, cu trei etape înainte de finalul play-off-ului din „B“, clasamentul arată așa:

1. Unirea Slobozia 56 de puncte

2. Corvinul Hunedoara 49p

3. Şelimbăr 46p

4. FC Buzău 45p

5. Csikszereda 40p

6. Mioveni 36p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite