Papa Francisc îndeamnă câştigătoarea Cupei Mondiale 2022 să sărbătorească în umilinţă

0
Publicat:

Papa Francisc, argentinian la origine, a îndemnat câştigătoarea finalei Cupei Mondiale 2022, dintre ţara sa şi Franţa, să sărbătorească în umilinţă, informează AFP.

Papa Francisc. FOTO EPA EFE
Papa Francisc. FOTO EPA EFE

„Gândurile noastre cele mai bune câştigătorilor, dar vă invit să trăiţi acest moment în umilinţă. Iar cei care vor pierde, să trăiască momentul cu bucurie", a declarat Suveranul Pontif într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5, care va fi difuzat diminică seară după finală, dar ale cărui extrase au fost făcute publice duminică la prânz, potrivit Agerpres.

 Suporter înfocat al clubului San Lorenzo din Buenos Aires Papa Francisc a spus că cea mai mare valoare nu este de a câştiga sau de a nu câştiga, ci de a juca curat.

Papa nu ştie dacă poate urmări meciul și nici nu a făct vreun un pronostic, dar, potrivit sursei citate, i-a îndemnat pe jucătorii francezi şi argentinieni să-şi "strângă mâna" la finalul meciului, indiferent de deznodământ.

„Lusail Iconic Stadium“ va găzdui, duminică (ora 17.00, TVR 1), finala CM 2022: Argentina – Franța. (campioana mondială en titre)

 Meciul este așteptat cu sufletul la gură de milioane de oameni din întreaga lume.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite