O sportivă tânără care a câștigat o sumă fabuloasă la US Open este obligată să dea banii înapoi

0
Publicat:

Una dintre speranțele tenisului american va rămâne fără premiul fabulos câștigat la US Open.

Fiona Crawley FOTO Profimedia
Fiona Crawley FOTO Profimedia

Fiona Crawley (SUA, 729 WTA), o jucătoare în vârstă de 21 de ani, una dintre speranțele tenisului american, a pierdut 81.500 de dolari, premiul care i se cuvenea după ce a trecut de calificări și a ajuns în primul tur la US Open.

Conform unei reguli a NCAA (Campionatul Universitar Nord-American), li se  interzice sportivilor aflați la facultate să revendice premii în bani peste un anumit prag, scrie Pro Sport.

Fiona Crawely joacă tenis la colegiu pentru North Carolina Tar Heels, fiind cea mai bună în Divizia I în NCAA. Ea a mers la US Open grație unui wild card și a trecut de cele trei tururi de calificare. Accederea pe tabloul principal o îndreptățea pe Crawley la un premiu de 81.500 de dolari, dar NCAA le interzice sportivilor să pretindă premii mai mari de 10.000 de dolari pe an, potrivit ABC News.

În loc să ia premiul, Crawley a renunțat la câștiguri pentru a-și termina cariera universitară la UNC-Chapel Hill: „Nu aș lua banii pentru a-mi risca eligibilitatea, dar am muncit săptămâna aceasta și mi se pare ireal că există jucători de fotbal și baschet care fac milioane din oferte NIL, iar eu nu pot lua banii pentru care am muncit atât de mult”, s-a plâns Crwley după ce a pierdut în primul tur în fața Anastasiei Pavlyuchenkova (Rusia, 98 WTA), scor 2-6, 4-6.

Ofertele NIL se referă la capacitatea sportivilor din facultate de a-și vinde „numele și imaginea” lor, lucru care era, de asemenea, interzis de NCAA, dar a fost permis după ce regulile au fost schimbate în 2021.

Dacă ar fi luat banii de la US Open, Fiona ar fi primit interdicție să mai joace tenis la colegiu.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite