Djokovici renunță la omul care a stat în spatele succesului său în ultimii 15 ani. „Mergem pe drumuri diferite”

0
Publicat:

Novak Djokovici a confirmat despărțirea de agentul său, Edoardo Artaldi, la Paris, unde sârbul participă la turneul ATP Masters 1000.

Novak Djokovici și-a micșorat echipa. Foto EPA EFE
Novak Djokovici și-a micșorat echipa. Foto EPA EFE

Primele zvonuri referitoare la despărțirea dintre cei doi au apărut la jumătatea lunii septembrie, la o săptămână după ce Djokovici a câștigat al 24-lea titlu de Grand Slam, la US Open. Acum, Nole a confirmat ”ruptura”, declarând că vor rămâne în continuare prieteni, dar că au pus capăt asocierii lor profesionale de mare succes care a durat 15 ani.

"Rămânem prieteni, dar din punct de vedere profesional am decis să mergem pe drumuri diferite. Intru într-un nou capitol în ceea ce privește abordarea din afara terenului. Tranziția nu este ușoară, dar merg înainte. Nu voi intra în motivele pentru care ne-am despărțit, am decis să mergem pe drumuri separate și asta e tot. Probabil voi avea nevoie de câteva luni pentru a-mi seta un nou sistem, dar sunt entuziasmat pentru ceea ce va urma", a spus Novak Djokovici în fața jurnaliștilor din capitala Franței, conform Eurosport.

Eduardo Artaldi și soția sa, oamenii din spatele succesului lui Djokovici. Foto Instagram
Eduardo Artaldi și soția sa, oamenii din spatele succesului lui Djokovici. Foto Instagram

Artaldi a lucrat cu legendarul tenismen sârb de la începutul anului 2008, fiind responsabil cu toate deciziile importante pe care le-a luat Djokovici. Artaldi și soția sa, Elena, au fost martori la toate victoriile de Grand Slam ale lui Djokovici, cu excepția uneia singure (Australian Open 2008, primul titlu major al sârbului) și sunt considerați oamenii din spatele succesului lui Nole.

În timpul unui interviu acordat postului italian SBS în urmă cu patru ani, Artaldi a explicat că, împreună cu soția sa, au încercat să "creeze atmosfera" de care Djokovici avea nevoie în timpul turneelor, deoarece sârbul simțea lipsa familiei sale în timpul călătoriilor.

În prezent, Nole și-a micșorat echipa. Goran Ivanisevic rămâne antrenorul său principal. Pe lângă croat, el îi are alături de el pe fizioterapeutul Marco Panichi și pe partenerul de antrenament Carlos Gomez-Herrera, un jucător de tenis spaniol retras din activitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite