Dîncu spulberă speranțele Stelei la promovare: Când poate fi modificată Legea Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a „reușit“ să arunce play-off-ul ligii secunde în aer, dând naștere la un haos demn de Absurdistan, după cum Adevărul a explicat aici. Din fericire, daunele acestei situații bulversante pot fi, totuși, limitate. Pentru că, din ce spune Vasile Dîncu, am putea scăpa măcar de o anomalie: schimbarea regulilor jocului din mers.

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

În dialog cu „Fanatik“, fostul ministru al Apărării a explicat că modificările propuse pentru Legea Sportului, proiect gândit de el și de doi colegi de la PSD, nu pot fi aprobate în timp util pentru ca CSA Steaua să obțină dreptul de promovare, încă din acest sezon.

Dacă acest proiect va fi aprobat, chiar dacă scrie procedură de urgenţă, durează câteva luni parcursul parlamentar şi nu s-ar putea face, oricum, de anul acesta. Maxim în toamnă ar putea să fie aprobată o asemenea lege“, a explicat Vasile Dîncu.

Acesta a oferit și alte declarații despre acest caz controversat pe care le redăm, în rândurile de mai jos:

*Nu mă aşteptam să fie o dezbatere atât de mare, dar nu îmi place neapărat acest lucru pentru că se mută problema de la lucrurile esenţiale pe care trebuie să le rezolvăm. Dincolo de asta, este foarte bine că se discută.

*Arătăm că oamenii sunt mai interesaţi de fotbal decât credeam noi. Ar trebui să rezolvăm unele lucruri pentru că lucrurile controversate nu au fost făcute la timp. Nu este o dedicaţie pentru CSA Steaua, aşa cum s-a spus.

*Eu problema asta am rezolvat-o. Dacă Steaua vrea să intre în prima ligă, prin Ordinul de ministru pe care l-am dat în timpul mandatului meu, se poate transforma într-o entitate de drept privat dacă 1% din acţiuni le ia Romtehnica, de exemplu, Asociaţia Suporterilor, AS47.

*Nu era necesar acest lucru. De ce am spus că trebuie făcută dreptate? Pentru că sportul este un indicator al egalităţii într-o societate. Şi nu poţi să limitezi un drept câştigat pe teren, un drept sportiv.

*Cum să îi explic eu unui tânăr de 16 ani de la Steaua, care a debutat în urmă cu câteva etape, că el nu are drept să joace în prima ligă, deşi îl câştigă pe teren, pentru că există o lege care spune că entităţile de drept public nu pot să joace acolo?

*El ştie că se luptă cu Iaşiul, cu Galaţiul, care iau bani de la Consiliul Judeţean, de la Primărie, care sunt tot bani publici. De aceea am spus că este vorba de a face dreptate. Nu este vorba despre introducerea unei echipe în prima ligă pe uşa din dos pentru că vorbim despre meritul sportiv.

*Nu trebuie blocat printr-o lege. Am vrut şi să dezbatem asupra modului în care statul se preocupă de mişcarea sportivă. În acest moment avem o ambivalenţă şi cred că această lege este doar o picătură într-un ocean de nevoi.

*Legea nu rezolvă problema sportului şi nici a fotbalului. Dar avem nevoie de o strategie naţională pentru sport. La cât de iubit este fotbalul, pot să spun şi asta, deşi multă lume o să mă critice. Avem nevoie de o strategie şi un parteneriat între stat, comunităţile locale şi privaţi în fotbal.

*Pe toată lumea interesează fotbalul. De 15 ani Ungaria investeşte bani publici în fotbal şi a început să aibă rezultate. Ar trebui să ne gândim şi noi la acest lucru. Cred că va trebui să ne gândim la această relaţie pe care statul o are cu sportul şi ce facem pentru investitorii privaţi. Discuţia s-a mutat în foarte multe direcţii.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite