Cristiano Ronaldo a dezvăluit tainele longevităţii sale sportive! Cum se motivează şi ce dietă secretă ţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

Atacantul portughez în vârstă de 35 de ani a declarat că automotivaţia este cheia longevităţii sale sportive şi spune că are de gând să mai joace la cel mai înalt nivel mulţi ani de acum înainte.

"La 33 de ani, începi să crezi că mergi la vale, dar eu vreau să joc fotbal în continuare. Oamenii s-ar putea gândi: <Cristiano a fost un jucător incredibil, dar acum este lent>. Nu vreau să se întâmple asta. Vă puteţi îngriji corpul, dar nu asta este problema. Depinde de capul tău, de motivaţia ta şi de experienţa ta. Federer, de exemplu, are 39 de ani şi este încă la vârf", a declarat, în urmă cu cîteva zile, portughezul pentru football-italia.net.

Ronaldo visează chiar să câştige cu echipa naţională Cupa Mondială din Qatar, în 2022. ”Nu contează vârsta. Importantă e mintea. Trăiesc momentul, trăiesc în prezent. Un triumf de vis în 2022 este posibil”, a spus lusitanul, după ce a fost desemnat ”fotbalistul secolului” la gala Globe Soccer Award.

Chestionat despre felul în care reuşeşte să se menţină în formă, fotbalistului a recunoscut că este foarte atent la alimentaţie ”Am o dietă bogată în proteine, cu o mulţime de carbohidraţi integrali, fructe şi legume. Evit alimentele cu zahăr”, a spus  jucătorul. 

Conofrm digisport.ro. Cristiano Ronaldo poate mânca şi de şase ori pe zi, iar un menu complet arată astfel:

Mic dejun - şuncă, brânză şi iaurt fără grăsimi.

Masa de prânz - pui cu salată sau ton cu măsline, ouă şi roşii.

Cină - peşte spadă proaspăt, cu salată sau friptură şi calamari.

Între mese - toast de avocado.

Un alt secret al formei lui Ronaldo este faptul că nu neglijează odihna. ”Un somn bun e foarte important pentru a rezista la antrenamente. Mă culc devreme şi mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul ajută muşchii să se recupereze, ceea ce e important”, a mai spus fotbalistul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite