Bătaie mare pentru Euro 2028 și Euro 2032: UEFA a anunțat lista țărilor care și-au depus candidatura

0
Publicat:

Marea Britanie şi Irlanda au anunţat candidatura oficială pentru organizarea turneului final al Euro 2028 la fotbal, cu stadioanele echipelor Everton, Tottenham şi Newcastle United, printre altele, urmând să găzduiască meciuri, scrie DPA.

Aleksander Čeferin, președinte UEFA
Aleksander Čeferin, președinte UEFA

În total, zece stadioane sunt incluse pentru acest eveniment: Wembley, Hampden Park din Glasgow, Principality Stadium din Cardiff, Tottenham Hotspur Stadium, Etihad Stadium (Manchester City), St James' Park, Villa Park, Aviva Stadium din Dublin, Casement Park şi noul stadion al lui Everton, care este încă în construcţie.

Anglia a mai găzduit Cupa Mondială din 1966 şi Euro 1996, în timp ce mai multe meciuri s-au jucat pe Wembley şi Hampden Park în timpul Euro 2020. Euro 2022, la fotbal feminin, a fost tot în Anglia, gazdele câştigând în cele din urmă trofeul.

UEFA a confirmat, de asemenea, că a primit dosare de la Turcia pentru a găzdui fie Euro 2028, fie 2032, şi de la Italia pentru Euro 2032. Comitetul Executiv al UEFA va decide în octombrie ţările care vor găzdui cele două turnee finale.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite