Adversar tare pentru România în optimile Billie Jean King Cup. Naomi Osaka, în fața fetelor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale competiţiei Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Londra.

Ana Bogdan, după victoria extraordinară cu Ucraina. Foto Facebook
Ana Bogdan, după victoria extraordinară cu Ucraina. Foto Facebook

Turneul final al competiţiei va avea loc în perioada 12-20 noiembrie, la Sevilla, iar România va participa în premieră. Dacă va trece de Japonia (12-14 noiembrie), România va juca în sferturile de finală (15-17 noiembrie) cu Italia, care nu va evolua în primul tur.

Celălalt sfert de finală de pe partea noastră de tablou se va disputa între Cehia (intrată direct în această fază) şi învingătoarea dintre Spania şi Polonia.

Pe cealaltă parte de tabloul, în sferturi, Canada va înfrunta Germania sau Marea Britanie, iar Australia va juca împotriva Slovaciei sau a Statelor Unite.

La turnul final, după victoria cu Ucraina

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, pe 14 aprilie, la Fernandina Beach (Florida). În acelaşi weekend, Japonia a trecut de Kazahstan cu 3-1.

Japonia are patru reprezentante în top 200 WTA la simplu, pe Nao Hibino (85), Mai Hontama (118), Moyuka Uchijima (130) şi Naomi Osaka (197).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite