Prințul Harry, după scandalul provocat de cartea autobiografică: „Iertarea rămâne 100% o posibilitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducele de Sussex a explicat în două interviuri TV de ce a luat decizia de a scrie ceastă carte, care ar putea fi începutul sfârșitului pentru monarhia britanică.

Cartea „Spare“ are lansarea oficială în Marea Britanie pe 10 ianuarie, însă pasaje incendiare din acest volum au ajuns la presă încă de săptămâna trecută. Volumul abordează subiecte extreme de sensibile din viața lui Harry și a familiei regale: relația cu fratele său William și cu tatăl său, Charles, moartea Prințesei Diana,  consumul de droguri, prima experiență sexuală, serviciul militar din Afghanistan etc.

Prințul Harry zâmbind
Cartea scrisă de Prințul Harry, "Spare", va fi publicată în 16 limbi, pe 10 ianuarie FOTO Profimedia

Înainte de lansarea oficială a cărții, Harry a vorbit în două interviuri televizate despre decizia de a spune versiunea sa de adevăr, după ce ani la rând a încercat o reconciliere cu familia sa, relatează The Hollywood Reporter.

Nu știu cum tăcerea ar putea îmbunătăți vreodată lucrurile“, a spus Harry in interviul de la ITV, justificând decizia de a scrie această carte. Acesta a precizat de la începutul interviului că familia sa nu a arătat „absolut nicio dorință de reconciliere“ și că și-a petrecut ultimii șase ani încercând să vorbească cu rudele sale, pe toate căile posibile: conversații, scrisori și e-mailuri. „Cel mai trist este că nu trebuia niciodată să se ajungă la asta“, a mărturisit Harry.

Discutând despre rivalitatea cu fratele său, Harry a declarat că el și William au mers pe drumuri diferite încă de la moartea mamei lor și a afirmat că Meghan și Kate nu s-au înțeles de la început. „Nu cred că se așteptau vreodată să am o relație cu co persoană ca Meghan, care avea o carieră de succes“, a spus el.

Carte Spare Printul Harry profimedia 0733574090 jpg

Prințul Harry, acuzații grave la adresa Familiei Regale

Ducele de Sussex a mai spus că presei taboide i se „servesc informații cu lingurița chiar de la Palatul Buckingham“, ajungând s-o acuze pe Regina Consoartă Camilla de scurgere de informații și a spus despre membrii familiei regale că „trăiesc, mai degrabă, într-o bulă tabloidă decât în ​​realitate“.

Acesta a povestit și evenimentele din preajma morții reginei Elisabeta a II-a, când a fost lăsat pe dinafară de familia sa. Harry era la un eveniment caritabil la Londra când palatul a anunțat că regina își trăiește ultimele clipe. „L-am întrebat pe fratele meu: «Ce planuri ai? Cum ajungeți tu și Kate acolo?» (la Castelul Balmoral, unde se afla regina – n.r.). Apoi, câteva ore mai târziu... toți membrii familiei urcau împreună într-un avion. Eu nu am fost invitat“, a mai povestit Harry, care a ajuns la Balmoral după ce bunica sa încetase din viață.

Probabil că sunt mulți oameni care, după ce au vizionat documentarul și au citit cartea, vor întreba: «Cum ai putea vreodată să-ți ierți familia pentru ceea ce a făcut?». Dar eu spun că iertarea rămâne 100% o posibilitate, pentru că aș vrea să-mi recuperez tatăl. Mi-ar plăcea să-l am pe fratele meu înapoi. În acest moment, nu îi recunosc, așa cum, probabil, nu mă recunosc nici ei pe mine“, a mai spus prințul Harry în interviul de la ITV.

„Spare“/„Rezervă“ este titlul cărții scrise de Harry, care pleacă de la simtagma consacrată „The heir and the spare“/„Moștenitorul și rezerva“. Acesta a fost mult timp un termen folosit pentru a caracteriza viitorul monarh și pe frații/surorile sale, mai ales în trecut, cînd copiii se îmbolnăveau și mureau des și erau necesare mai multe „rezerve“ pentru a asigura succesiunea la tron. Volumul „Spare“ va fi publicat și în limba română, pe 10 ianuarie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite