TVR Cultural se relansează pe 1 Decembrie, după zece ani. Veți putea urmări producții din Arhiva de Aur a TVR

0
0

TVR Cultural, postul cultural al Televiziunii Române, își reia emisia pe 1 decembrie 2022, de Ziua Națională a României, după o absență de 10 ani.

Macheta TVR Cultural
Macheta TVR Cultural

Sub sloganul „Să știm. Să fim”, TVR CULTURAL renaște de Ziua Națională.

„Sunt norocos că în mandatul meu Culturalul renaşte şi că am reuşit, alături de profesioniştii televiziunii publice, să redau publicului o marcă de prestigiu, atât de valoroasă! Prea puține dintre operele și creaţiile artiștilor români ajung la un număr mare de spectatori. Prea puțin despre eforturile și realizările lor aflăm din mass media. Prea multe talente aleg să plece din țară pentru a-și găsi împlinirea pentru că prea puțini dintre compatrioți au aflat cât de extraordinari sunt. Prea puțin mai aflăm despre cei care au plecat, au reuşit şi care răspândesc încântare pe alte hotare. Marea majoritate a românilor, din păcate, trăiesc fără a fi conștienți de abundența de talent ce se găseşte la o întindere de mână de ei”, declară  Dan-Cristian Turturică, Președintele Director-General al Televiziunii Române.

Postul va relua dialoguri și dezbateri care aduc în prim plan mari teme contencioase. Va revizita artiști consacrați și va da tribună tinerelor talente. Va difuza filme de Cinematecă, dar și filme de artă mai puțin cunoscute.

Un loc aparte îl vor ocupa producțiile autohtone, care vor reflecta diversitatea temelor abordate de regizorii români.

Nu în ultimul rând, prin parteneriatele încheiate cu şcolile de arte, TVR Cultural se va asigura că laboratoarele de talente vor fi prezente în atenția telespectatorilor cu cele mai interesante lucrări ale celor mai tineri artiști.

În prima zi de emisie, pe 1 Decembrie, TVR Cultural a programat dezbateri pe teme culturale, transmise în direct.

Principala ediţie a „Jurnalului cultural” poate fi urmărită de la ora 21.00, iar seara, de la ora 22.00, va fi difuzată piesa de teatru „Take, Ianke şi Cadîr”, o producţie eveniment a TVR, din anul 1978, avându-i printre protagoniști pe Alexandru Giugaru şi Ion Finteşteanu.

Zilele următoare, telespectatorii pot urmări emisiuni de actualitate culturală, dezbateri de idei, producţii premium din Arhiva de Aur a TVR, evenimente culturale de rezonanţă, concerte, spectacole de teatru, filme de colecţie, programe care aduc în prim-plan cultura minoritaţilor naţionale, documentare etc.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite