Serviciul de streaming care urmează exemplul Netflix: conturile nu vor mai putea fi partajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de streaming Max, fost HBO Max, nu va mai permite partajarea contului cu persoane care locuiesc la alte adrese. 

HBO Max urmează moda dată de Netflix - Foto Arhivă
HBO Max urmează moda dată de Netflix - Foto Arhivă

Tot mai multe paltforme de streaming urmează exemplul Netflix, care nu mai permite împărțirea contului cu persoane care au o altă adresă. HBO Max, platforma de seriale și filme, va bloca accesul la conturi de la alte adrese, potrivit G4Media. 

Recent, și Disney+ a anunțat că se va alătura acestui curent împotriva împărțirii contului. Măsura este deja aplicată în SUA, iar curând se va extinde la nivel global. 

Mișcarea capătă amploare, iar curând nu vei mai putea împărți nici contul de HBO Max cu prietenii sau rudele. Asta după ce serviciile și-au crescut numărul de utilizatori permițând partajarea parolei.

Potrivit JB Perrette, CEO şi preşedinte al Global Streaming and Games pentru Warner Bros. Discovery, compania va lucra la acest lucru din acest an, iar din 2025 restricțiile vor fi aplicate la nivel global.

Prin această măsură platforma de conținut video speră că va determina o creștere a numărului de conturi, ce va duce la creșterea profitului.

Noua modă pare să fi funcționat în cazul Netflix, care a atras un număr mai mare de utilizatori, însă asta nu înseamnă că va funcționa și în cazul altor platforme de streaming. 

De altfel, și abonamentele pentru aceste servicii au crescut în ultima vreme. Un abonament lunar pe HBO Max costă în prezent 4,99 euro pe lună sau 39,99 euro pe an. În timp ce un abonament Disney + costă 36,99 lei pe lună sau 369,90 lei pe an.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite