Procurorul din spatele Dosarului Transferurilor din Fotbal, declaraţii exclusive despre condamnarea greilor fotbalului românesc, la „Dosarele DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă, marţi, de la ora 20:30, la Prima TV şi pe adevarul.ro, povestea completă a dosarului în care au fost condamnaţi greii fotbalului românesc, iar procurorul Doru Florin Ţuluş şi jurnalistul Marius Mărgărit fac declaraţii exclusive despre Dosarul Transferurilor din Fotbal.

În a treia ediţie a emisiunii „Dosarele DNA“, Marius Saizu face o radiografie completă a au primit pedepse care totalizează peste 34 de ani de închisoare.

Procurorul care a instrumentat cazul, Doru Florin Ţuluş, a acordat un amplu interviu echipei Prima TV, în care a explicat pe larg cum a decurs ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta a dezvăluit că unul dintre inculpaţi şi-a recunoscut fapta în momentul anchetei, însă, ulterior a negat afirmaţia. De asemenea, procurorul a declarat că au mai fost investigate încă opt contracte de transferuri, în care infracţiunile nu au putut fi dovedite.

Tot marţi seară, vor fi prezentate şi comentariile jurnalistului Marius Mărgărit, a cărui anchetă din „Gazeta Sporturilor“ a reprezentat punctul de plecare al investigaţiilor din Dosarul Transferurilor din Fotbal. Totodată, a fost intervievat şi avocatul omului de afaceri George Copos, Ion Cazacu.

Ancheta din Dosarul Transferurilor din Fotbal a demonstrat că, în perioada 1999-2005, şefii cluburilor de fotbal sau impresarii declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei şi plătind, astfel, un impozit mai mic către stat. Valoarea prejudiciului adus statului s-a ridicat la sumat de 1,5 milioane de dolari, în timp ce cluburile de fotbal au pierdut peste zece milioane de dolari din transferurile fotbaliştilor.

Condamnări:

George Copos – 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni cu executare, pentru înşelăciune

Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Ioan Becali – 6 ani şi patru luni cu executare

Victor Becali – 4 ani şi 8 luni cu executare

Jean Pădureanu – 2 ani şi 4 luni cu executare

Gică Popescu – 3 ani, o lună şi zece zile cu executare

Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni cu executare

Ioan Becali, George Copos şi Jean Pădureanu beneficiază de o reducere a pedepsei, deoarece au depăşit vârsta de 60 de ani. Sentinţa finală în dosar a fost dată în data de 4 martie 2014, după cinci ani şi jumătate de la trimiterea în judecată şi peste 60 de termene.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Laura Codruţa Kövesi, declaraţii exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu, la „Dosarele DNA“ Emisiunea „Dosarele DNA“ a analizat, marţi seară, de la ora 20:30, la Prima TV şi pe adevarul.ro, cazurile în care au fost condamnaţi Adrian Năstase şi Dan Voiculescu. Laura Codruţa Kövesi, Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a vorbit despre dosarul patronului turstului Intact, declarând că jumătate din prejudiciul de 60 de milioande e euro a fost recuperat.

DOCUMENT Sentinţă definitivă în dosarul „Transferurilor”. Cei opt grei ai fotbalului românesc au ajuns după gratii Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat marţi verdictul final în dosarul „Transferurilor”: toţi cei opt grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate vor merge la închisoare. Astfel, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, fratele acestuia Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi George Copos au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Greii fotbalului, în stare de şoc. Prima noapte de puşcărie pentru cei opt condamnaţi de lux Cei opt condamnaţi de lux ai fotbalului românesc au ajuns în spatele gratiilor a trei penitenciare: Rahova, Poarta Albă şi cel de maximă siguranţă Craiova. Pentru toţi, prima noapte în închisoare a fost o noapte albă.

Greii fotbalului sunt deţinuţi cuminţi. Sebastian Bodu: „Gică Popescu să nu ceară graţierea pentru a ieşi din închisoare cu demnitate” Astăzi se împlineşte o săptămână de când lumea fotbalului autohton a fost cutremurată din temelii de sentinţa dată în „Dosarul  Transferurilor“ de judecătorii Curţii de Apel. Dacă în urmă cu şapte zile condamnările cu executare pronunţate de magistraţi au căzut ca un fulger pentru cei opt „grei“ ai fotbalului, astăzi aceştia par să se fi resemnat.

Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare Cu o zi înainte de alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal s-a dat verdictul din Dosarul Transferurilor. A fost nevoie de opt ani şi de 66 de termene pentru o soluţionare a cazului. După ce îşi vor ispăşi pedepsele, cei opt condamnaţi nu vor mai avea permisiunea de a se implica în fotbal încă doi ani.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite