Cine e Valentin Florin Timofte, bucătarul care a primit cuțitul de aur la Chefi la cuțite

0
Publicat:

Valentin Florin Timofte a primit cuțitul de aur de la chef Sorin Bontea în ediția a 6-a a emsiunii Chefi la cuțite, de sâmbătă, 9 septembrie 2023. Concurentul i-a impresionat pe juraț cu preparatul său delicios, dar simplu.

Valentin Florin Timofte a primit cuțitul de aur  FOTO captură Antena1
Valentin Florin Timofte a primit cuțitul de aur FOTO captură Antena1

Valentin Florin Timofte are 36 de ani, este din București și este de profesie bucătar. El a spus la Antena 1 că, deși are aspirații mari, a mizat pe „un preparat simplu, dar gătit din inimă” pentru a-i convinge pe cei trei jurați că merită încrederea lor.

Am o teamă de eșec. Știu că este foarte important în meseria aceasta să faci ce trebuie și de aceea, vreau să-mi dovedesc mie că e bine că am veni și că pot să fac asta. Tot ce m-a învățat tatăl meu a fost foarte clar: oriunde ai fi, fă-ți treaba cu bine și foarte”, a mărturisit el.

Concurentul a mai povestit cum și-a pierdut tatăl în urmă cu cinci ani și cum acesta l-a încurajat mereu și i-a spus să aibă încredere în forțele proprii.

În emisiunea de sâmbătă, Valentin Florin Timofte le-a prezentat juraților un preparat suprinzătot de simplu și de gustos. El a pregătit o balotină de mămălingă cu șalău și un sos de saramură, preparat care i-a adus cuțitul de aur de la chef Sorn Bontea.

Doi chefi i-au oferit cuțitul de aur

Preparatul său i-a impresionat pe jurați, din clipa în care au ridicat cloșurile și au văzut ce a gătit concurentul. „De când te aștept!”, a exclamat chef Florin Dumitrescu. Jurații au gustat cu atenție fiecare element din farfurie și și-au dat rapid seama că în spatele ușilor se află un bucătar.

Întrebat de chef Sorin Bontea de ce s-a făcut bucătar doar la 30 de ani, el a dezvăluit că inițial a urmat cursurile Seminarului Teologic, dar în timpul facultății a început să lucreze în bar și așa și-a dat seama că de fapt asta e ceea ce și-ar dori să facă.

 „M-am îndrăgostit de meserie când l-am văzut pe unchiul meu cum o face. Un om de 1, 6 meti și am văzut respectul pe care el îl câștiga în fața oamenilor. Ieșea pe sală vorbea cu oamenii. Eu la momentul respectiv vedeam bucătăria doar ca bucătar de casă și am ajuns el să lucrez, în Italia. La vase, îl mai ajutam”, a povestit Valentin Florin Timofte.

Ulterior, el a urmat un curs de bucătar și apoi a plecat pe un vas de croazieră.

După ce jurații l-au cunoscut pe concurent, doi dintre ei i-au oferit cuțitul de aur. Este vorba despre chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu, concurentul acceptându-l pe cel al lui Sorin Bontea. „Cea mai bună farfurie pe care am gustat-o sezonul acesta”, a spus chef-ul. „E perfecțiunea în farfurie!”, a adăugat și Florin Dumitescu.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite