1 Decembrie la televizor. Ce programe au pregătit posturile TV de Ziua Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transmisiuni în direct dedicate zilei României, seriale, filme, edițiie speciale ale unor show-uri sunt „armele“ televiziunilor în lupta pentru audiență.

Televiziunea Română este partener oficial al transmisiunilor de 1 Decembrie. Piaţa Arcul de Triumf va găzdui şi în acest an parada militară de Zilua Naţională a României. În direct de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR INFO (şi înregistrat, de la 21.00, la TVR 3),

TVR va ransmite în direct parada de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf
TVR va ransmite în direct parada de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf FOTO TVR

Adelin Petrişor şi colonelul Constantin Spînu, de 12 ani partenerul de microfon al jurnalistului TVR în transmisiunile de 1 Decembrie, vor comenta Ceremonia de la Arcul de Triumf. Ca în fiecare an, Televiziunea Română este official broadcaster al evenimentului şi oferă semnal tuturor posturilor de televiziune pentru preluarea imaginilor de la Arcul de Triumf din Capitală.

Adelin Petrisor și colonelul Constantin Spînu la Arcul de Triumf
Adelin Petrișor și colonelul Constantin Spînu la Arcul de Triumf Foto TVR

Dacă vreţi să ştiţi ce înseamnă 1 Decembrie pentru cei mai mici telespectatori, ce întrebări au şi cu ce răspunsuri ne surprind urmăriţi ediţia specială „Copiii spun...”, cu Virgil Ianţu şi invitaţii săi, de la ora 9.00, la TVR 1, respectiv de la 17.30, la TVRi.

Vocile folclorului românesc se unesc la Sibiu, în spectacolul „Noi suntem români!", prezentat de Iuliana Tudor, de la 14.30, la TVR 1, precum şi la TVR Moldova şi TVRi. Vor urca pe scenă artişti precum Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Mioara Velicu, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Mariana Anghel, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Sînziana Ștefan, Bogdan Firu, Georgiana Necșa, Iulia Mihai, Răzvan Năstăsescu, Ioana Ștefan, Geanina Gavrilă, Cosmin Bîrlan, Paula Medrea, Daria Gâdea, Ina Chiriac, Oana Tomoiagă, Alina Pinca, Ilie Medrea, Alina Bîcă și Adrian Neamțu.

La Sibiu va avea loc spectacolul „Noi suntem români!"
La Sibiu va avea loc spectacolul „Noi suntem români!" FOTO Sibiul Independent

De la 19.10, la TVR 1, sub genericul „Ora Unirii”, va fi difuzată o ediţie specială, moderată de istoricul Adrian Cioroianu, care îi are alături pe Călin Stegerean, directorul Muzeului Naţional de Artă şi Paula Popoiu, directorul Muzeului Naţional al Satului. Un dialog despre istoria, cultura şi tradiţiile românilor. Emisiunea se vede simultan şi la TVR Internaţional, iar de la ora 20.00, la TVR Moldova.

„Ora Unirii” continuă la TVR 1 după Telejurnal, de la 21.00, cu o gală eveniment, în direct, prezentată de Irina Păcurariu şi Toni Grecu, ce aduce în faţa telespectatorilor figuri emblematice ale Televiziunii Române, alături de invitaţi speciali.

TVR 2 a pregătit programe pe gustul întregii familii. Paul Surugiu-Fuego ne invită la „Concertul extraordinar pop-simfonic”, difuzat în premieră la televizor. Nu lipsesc rețetele culinare din toate zonele țării, iar dramele istorice vor face serile de iarnă mai intense. Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări și filme istorice care amintesc de sacrificiile și luptele purtate de eroii acestui neam.

Paul Surugiu-Fuego ne invită la „Concertul extraordinar pop-simfonic”
Paul Surugiu-Fuego ne invită la „Concertul extraordinar pop-simfonic” FOTO TVR

În ediție specială „România… în bucate”, de la ora 16.00, cei șase moderatori ai studiourilor teritoriale și de la TVR Moldova se întâlnesc la Sighișoara pentru a se întrece pregătind câte o rețetă dragă românilor: Timișoara – „Ciorbă de bolovan”, o specialitate bănățeană, Craiova – „Ciorbă de reveneală”, Târgul Mureș – „Fasole cu ciolan”, Iași – „Colțunași”, Cluj-Napoca – „Mâncare de praz cu măsline”, Republica Moldova – „Tochitură de pui cu mămăliguță”.

Miercuri, joi și vineri, de la ora 19.00, două filme artistice semnate de regizorul Sergiu Nicolaescu, cu marele actor Amza Pellea în rolul principal – „Mihai Viteazul” (România, 1971) și „Nemuritorii” (România, 1974) – ne poartă în timp spre luptele descrise în manualele de istorie. Considerat a fi cea mai impresionantă producție istorică din cinematografia românească, filmul în două părți „Mihai Viteazul” – partea I, „Călugăreni” și partea a II-a, „Unirea”, difuzate miercuri și joi – evocă principalele momente ale domniei lui Mihai Viteazul: negocierea tronului cu Sultanul, la Constantinopol; refuzul de a plăti tribut; încoronarea de la Alba Iulia; bătălia de la Miraslău; trădarea generalului Basta; refugierea la Praga; bătălia de la Gorăslău; uciderea domnitorului.

Acțiunea fimului „Nemuritorii” (programat pe 2 decembrie, ora 19.00) are loc după zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul, când un grup de viteji din fosta lui oaste, rătăciți prin diferite orașe ale Europei, hotărăsc să se îndrepte spre patria lor, având cu ei o ladă și steagul celor trei țări românești unite, Moldova, Țara Românească și Transilvania. Totodată, postul TVR cultural se relansează pe 1 decembrie.

Program Pro TV 1 Decembrie

Sub sloganul „Dă România tare!“, televiziunea a pregătit un program special de Ziua Națională a României, cu cele mai îndrăgite vedete ale postului.Totodată, televiziunea sărbătorește 27 de ani de la înființare.

Andreea Esca aniverseaz[ 27 de ani al[turi de Pro TV
Andreea Esca aniverseaz[ 27 de ani al[turi de Pro TV FOTO PRO TV

Știrile PRO TV vor începe cu o ediție specială, de la ora 6.00, în care echipa „România, te iubesc!“ va prezenta povești ale unor români care au schimbat lumea din jurul lor și care sunt adevărate exemple. De la ora 11.00, Cătălin Radu Tănase va transmite în direct Parada de Ziua Națională a României.

Echipele emisiunilor „La Măruță“ și „Vorbește Lumea“ pregătesc o super petrecere comună în ediția special: „Zi de bine, România!“, de la ora 14.00. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan Ciudoiu sunt gata să aducă telespectatorilor cele mai spectaculoase momente românești, cu mâncare și tradiții, muzică și umor.

Iulia Pârlea și Horia Brenciu vor prezenta un show special de la ora 17.00: „Generații de distracții“. Telespectatorii vor putea urmări artiști din generații diferite care vor face un „tur“ al României prin intermediul celor mai cunoscute melodii. În premieră, unii dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică pop vor accepta provocarea de a cânta melodii din repertoriul popular, iar Alex Bogdan va interpreta, cu umor, mai multe roluri care vor aduce zâmbete telespectatorilor.

Generații de distracții - Iulia Pârlea și Horia Brenciu
Generații de distracții - Iulia Pârlea și Horia Brenciu Foto Pro TV

„Bună seara, România! Bună seara, București! PRO TV te salută!“ va rosti Andreea Esca pentru a 27-a oară, pe 1 decembrie, de la ora 19.00.  Sărbătoarea va continua cu un episod din serialul de comedie „Las Fierbinți“, de la 20.30, iar seara se va încheia cu filmul „Ready Player One: Să înceapă jocul“, în premieră, de la 22.30.

Program Antena 1 - 1 Decembrie

La ceas aniversar, Antena 1 spune „Hei, România! Avem cu ce!“ şi le pregăteşte telespectatorilor programe speciale.

Pe 1 Decembrie, Răzvan, Dani şi gaşca „Super Neatza“ vor spune în direct „La mulţi ani, România!“ şi vor continua petrecerea alături de artiştii care le-au fost alături întregul an. La ceas de sărbătoare, cei mai iscusiţi bucătari se vor întrece, în direct, în preparate tradiţionale.

Parada de 1 Decembrie se vede în direct, la Antena 1, de la ora 11.00, în cadrul unei ediţii speciale Observator. În toate ediţiile Observator de 1 Decembrie, telespectatorii vor putea urmări reportajele „România mea”, care vor aduce poveștile unor oameni ce au făcut performanță în România, în diverse domenii, de la sport, și artă, la antreprenoriat. 

Alessandra Stoicescu
Alessandra Stoicescu FOTO ANTENA 1

De la ora 14.00, telespectatorii sunt invitaţi să sărbătorească româneşte alături de concurenţii din casa „Mireasa“ şi invitaţii lor, în vreme ce de la ora 16.30, comedia face istorie, iar Şerban Copoţ şi Dan Badea spun „România, Râzi cu RoaST!”. Personaje istorice din toate timpurile, al căror nume a rămas prezent în mintea tuturor românilor îşi vor face apariţia pe scena show-ului, iar dezvăluirile lor vor face deliciul publicului.

Invitați speciali la show-ul Râzi cu roaST
Invitați speciali la show-ul Râzi cu roaST Foto Antena 1

Seara, de la 20.30, va fi una a emoţiilor extreme pentru concurenţii ajunşi până în marea finală a competiţiei „Chefi la cuţite“, întrucât va fi desemnat câștigătorul acestei ediţii.

Program Kanal D 1 Decembrie

De 1 Decembrie, o ediție specială „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“
De 1 Decembrie, o ediție specială „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“ FOTO Kanal D

De 1 Decembrie, pe tot parcursul zilei, Kanal D va transmite edițiile speciale ale Știrilor Kanal D. De la ora 9.00, în ediția prezentată de Simona Pătruleasa, telespectatorii vor vedea cum Unirea se înfăptuiește zi de zi, nu doar o dată pe an. Fie că e vorba elevi sclipitori, care sădesc speranță în viitor, voluntari care pun grijile altora pe primul loc, dar și românii din diaspora, care trudesc cu dorința de a se întoarce, cândva, acasă, cu toții își doresc să trăim într-o Românie mai bună, mai fericită, mai sănătoasă.

În jurnalul de la 12.00,  reporterii știrilor Kanal D se vor afla în toate punctele fierbinți ale României. De la Alba Iulia, Iași, Timișoara și până la București, sunt celebrați românii de pretutindeni, care duc numele României mai departe, dar și acei oameni “tezaur viu”, care se identifica total cu tradițiile românești.

D de la 19.00, prezentate de Christian Sabbagh, sub sloganul la “Neam Unit - Întoarce-te la rădăcini!”, reporterii Kanal D vor aduce telespectatorilor o serie de reportaje și povești ale oamenilor care duc tradițiile, porțul și sufletul românesc mai departe.

Dan Negru va avea și el o ediție specială a quiz show-ului „Jocul cuvintelor“, difuzată de la 22:30, la Kanal D. Show-ul în care vedeta e chiar limba română va reuni cinci concurenți celebri: Damian Drăghici, Dorian Popa, Horia Moculescu, Daniela Condurache și Selly. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite