Se ascut săbiile la Eurovision. Gabriel Cotabiţă: „Paula şi Ovi nu m-au convins“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gbriel Cotabiţă contestă valoarea piesei cu care participă Paula Seling şi Ovi
Gbriel Cotabiţă contestă valoarea piesei cu care participă Paula Seling şi Ovi

CONTROVERSE Cu doar trei zile înainte de finala Selecţiei Naţionale, care va avea loc pe 1 martie, la Braşov, au apărut nemulţumiri, critici, contestaţii şi atacuri sub centură.


Eurovision naşte patimi în fiecare an, atât în rândul fanilor, cât şi printre artiştii participanţi, astfel că fiecare Selecţie Naţională se desfăşoară cu cântece şi cu... cântec.

După încheierea etapei de preselecţie, în urma căreia au fost alese de un juriu profesionist cele 12 melodii finaliste (dintre cele 150 de cântece înscrise), au apărut imediat artişti care au comentat rezultatele, iar unul dintre aceştia este Gabriel Cotabiţă. 

Cântăreţul, care s-a înscris împreună cu trupa sa, VH2, nu a ajuns în finală, însă a comentat prestaţia favoriţilor din acest an, Paula Seling şi Ovi. 

„Paula şi Ovi, dragii de ei, deşi sunt favoriţii nedisimulaţi ai ediţiei, pe mine nu m-au convins. I-am văzut şi pe viu la «Răzvan şi Dani» şi nu m-au scos din papuci. Piesa «Miracle» nu este «Playing With Fire», nici ei nu par a mai avea chimia de acum câţiva ani. Autorii, vreo patru, par a fi scris câte o parte separat şi după aceea Ovi a venit şi a pus crâmpeiele laolaltă. Dezvoltarea piesei avea nevoie de mai mult de 3 minute pentru a avea un impact oarecare şi, deşi se folosesc acute şi modulaţii, piesa nu curge firesc şi se termină jos“, a scris Cotabiţă pe contul lui de Facebook.

Să zică merci că m-am înscris. Suntem la alt nivel! Noi facem artă. Divertismentul e doar o derivaţie.

Paula Seling şi soţul ei, Radu Bucura, care este şi managerul artistei, i-au răspuns cu eleganţă lui Gabriel Cotabiţă, potrivit „Click!“: „E un artist pe care îl respectăm. Şi dacă aşa a spus, noi continuăm să-l respectăm. Mă bucur că ne vede favoriţi şi dacă pe dânsul nu l-am convins, mai avem o finală să convingem. Nu trebuie musai să convingem pe toată lumea, ci pe cei care cred în noi şi vor să ne vor voteze“.

image

„Un Caritas de prost gust“

Ozana Barabancea a înscris şi ea o piesă în competiţie şi, cu toate că mulţi specialişti o vedeau în finală, artista nu a reuşit să se califice. „Un coleg din orchestră m-a întrebat: «Hai, mă, Ozănica, ce te-a apucat să participi la aia? Ar trebui să fie onoraţi că te-ai înscris». Da! Să zică merci că m-am înscris. Suntem la alt nivel! Noi facem artă. Divertismentul e doar o derivaţie“, a scris cântăreaţa pe Facebook.

Paula şi Ovi, dragii de ei, deşi sunt favoriţii nedisimulaţi ai ediţiei, pe mine nu m-au convins. Piesa «Miracle» nu este «Playing With Fire», nici ei nu par a mai avea chimia de acum câţiva ani.

Un alt participant nemulţumit este Marius Popa, fost solist al unor trupelor Latin Expres şi Jukebox. Acesta a înscris o piesă, în calitate de compozitor, dar nu a ajuns în finală, astfel că a scris o scrisoare deschisă adresată directorului TVR, în care contestă metoda de jurizare de la preselecţie, precum şi calitatea unora dintre piesele finaliste.

Citește și: Eurovision în familie

„Domnule director, am o rugăminte: vă rog să mă sfătuiţi care este calea legală prin care instituţia dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiţi ca taxă de înscriere? Nu de alta, dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranţa că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost aşa, aş fi ştiut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecţia şi, mi se pare de bun simţ, aş fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obţinut în cadrul jurizării. Ţineţi totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis... Nu de alta, dar îmi este şi mai greu să cred că ţine de gust ca acest cântec să fie admis (piesa „Fiorul iubirii“, compusă de Virgil Popescu şi interpretată de Silvia Dumitrescu – n.r.) şi cântecul meu nu“, a scris acesta.

Ştefan Stan vrea să fie vocea României la Eurovision

image

Ştefan Stan şi Teddy K FOTO Sabin Malievschi

Ştefan Stan este şi el cotat cu şanse bune în finala din 1 martie. Artistul a pregătit melodia „Breathe“, interpretată alături de Teddy K, o tânără de 18 ani aflată la începutul carierei. „Mizăm pe o piesă care, fără falsă modestie, mi se pare deosebită faţă de celelalte 11 melodii finaliste, dar şi pe sensibilitatea unor artişti pe care i-am ales cu multă grijă“, a declarat zis compozitorul piesei, Eduard Cârcotă, la Adevărul Live.

Specialistul care a semnat şi hitul „Tornero“ al lui Mihai Trăstariu, răsplătit cu locul al patrulea în finala internaţională Eurovision 2006, crede că produsul actual este diferit pentru că nu urmează o reţetă şi are şanse de a ajunge din nou pe scena internaţională.

Ştefan Stan are încredere în forţele proprii şi nu se teme de concurenţă, iar în finala naţională ştie că cel mai important este să ajungă la sufletul publicului. „Ne gândim la un spectacol simplu, pentru a transmite mai multă emoţie. Nu avem concretizat totul, las unele lucruri pe ultima sută de metri“, a zis artistul. Eurovisionul este o experienţă senzaţională pentru Ştefan şi o rampă de lansare pentru Teddy, însă cântăreţul care a câştigat primul sezon al show-ului „Vocea României“ nu-şi face planuri. „La mine totul e spontan. Tatăl meu îmi spunea tot timpul «Nu-ţi face iluzii ca să nu ai deziluzii». Dacă aş câştiga, m-aş bucura mult pentru Teddy, care ar avea un imbold, spre deosebire de mine, care am pornit în meserie singur“, a zis cântăreţul.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite