Reprezentaţia României la finala Eurovision 2013, analizată de artiştii autohtoni: „Cezar a cântat perfect, iar locul 13 este un loc onorabil“

0
0
Cezar Ouatu, la repetiţii FOTO Reuters
Cezar Ouatu, la repetiţii FOTO Reuters

Sâmbătă seară a avut loc finala concursului de muzică Eurovision 2013, la care Cezar Ouatu, reprezentantul României, a ieşit pe locul 13, cu un total de 65 de puncte. Europenii şi-au ales interpretarea favorită, astfel că Danemarca a ieşit câştigătoare, cu 281 de puncte.

Echipa română de la Malmo a primit rezultatele juriului cu graţie, deşi şocul trebuie să fi fost foarte mare.

Cezar „The Voice“ a avut parte de foarte puţină susţinere din partea românilor de pretutindeni. Ţări precum Italia şi Spania, în care se ştie că populaţia română este mare, au acordat punctaj minim contratenorului din Ploieşti.

Showul organizat de Cezar şi de echipa TVR a fost îndelung contestat şi comentat de presa locală şi internaţională, unii asemănându-l pe contratenor cu contele Dracula, în timp ce alţii l-au botezat „Lady Gaga din Carpaţi“. Artiştii autohtoni trecuţi prin experienţa unui Eurovision nu au rămas indiferenţi spectacolului de ieri seară, mulţi făcându-şi publice opiniile despre interpretarea contratenorului.

„Cezar a cântat perfect, iar locul 13 este un loc onorabil. Atâta s-a putut cu toată conjunctura geopolitică. Chiar m-am minunat. Moldova mereu ne acorda câte 12 puncte. Cezar a păţit ce a păţit şi Luminiţa în 2005, când a primit numai şapte puncte. „Vecinii“ noştri ne-au ignorat şi anul acesta. N-am avut niciodată noroc de vecini drăguţi. 

La Moldova s-a băgat juriu şi de aici pleacă totul. De la fani aveam punctaj maxim, dar probabil ca juriului nu i-a plăcut piesa. 

Dar Cezar a avut un moment frumos, are o voce specială. Danemarca nu m-a mişcat prea tare, interpreta a avut aşa nişte inflexiuni „shakiriste“, dar  au avut un cântec uşor“, a comentat Mihai Trăistariu, concurent la ediţia din 2006 a Eurovisionului. Piesa „Tornero“ a adus României un onorabil loc 4 în clasamentul final. Deşi nu a ieşit învingătoare, piesa a câştigat popularitate, fiind difuzată la numeroase posturi de radio atât în ţară cât şi în străinătate.

„Cezar a avut cea mai bună performanţă de până acum. Locul 13 nu este rău, se putea şi mai rău. Cezar a cântat bine, a fost sigur pe sine. Showul din final a ridicat foarte mult piesa. Spre deosebire de piesa Danemarcei, cea a lui Cezar nu e o piesă de radio. Au avut o piesă bună, dar mai mult mi-a plăcut Malta. Piesa lor a fost veselă şi luminoasă“, a comentat Elena Vasile, solista trupei Electric Fence care în semifinala Eurovision România s-a clasificat pe locul al doilea pentru a doua oară consecutiv.

Citeşte toate materialele despre EUROVISION 2013 

FINALA EUROVISION 2013 Cezar Ouatu: „Am fost favorit la titlu din partea fanilor. Geopolitic vorbind, nu ţine de mine“

Cezar Ouatu a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după finala Eurovision, că şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, subliniind că România rămâne o ţară „negată oarecum“ de Europa.

Finala Eurovision 2013 Dan Manoliu, şeful delegaţiei României: „Locul 13 nu e rău, ţinând cont de faptul că am fost «ciudaţii» concursului“

România, reprezentantă de Cezar Ouatu, nu a primit puncatj maxim de la nicio ţară la cea de-a 58-a ediţie a Eurovision Song Contest, nici măcar de la partenerii „tradiţionali“: Moldova, Spania şi Italia.

FINALA EUROVISION 2013: Locul 11 pentru Aliona Moon reprezentanta Moldovei 

Republica Moldova reprezentată în acest an de Aliona Moon a ocupat în topul de 26 de ţări locul 11 acumulând 71 de puncte. Concursul din acest an a fost câştigat de tânăra Emmelie de Forest (20) din Danemarca.

FINALA EUROVISION 2013: Nicio ţară nu i-a acordat punctaj maxim lui Cezar Ouatu

La finala Eurovision din Suedia, România  a obţinut 65 puncte, în condiţiile în care multe state de la care se aşteptau voturi nu i-au acordat niciun punct reprezentantului nostru, Cezar Ouatu.

FINALA EUROVISION 2013 Cum a fost comentată prestaţia lui Cezar Ouatu pe reţelele de socializare

Imediat după ce reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, a apărut pe scenă, românii de pretutindeni şi nu numai i-au adresat mesaje de încurajare pe reţelele sociale, în timp ce alţii i-au criticat prestaţia.

VIDEO Finala Eurovision 2013: Cine este Emmelie de Forest, câştigătoarea competiţiei

Născută în 1993, pe 28 februarie, dintr-un tată suedez şi o mamă daneză,  artista în vârstă de 20 de ani a început să cânte încă de la nouă ani, iar în adolescenţă s-a făcut remarcată la numeroase festivaluri şi evenimente de profil.

FOTO VIDEO Danemarca a câştigat finala Eurovision 2013. România s-a clasat pe locul 13

Danemarca, reprezentată de Emmelie de Forest (22 de ani), cu piesa „Only Teardrops“, a câştigat cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision. Reprezentantul României, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul 13. Danemarca era favorită în sondaje şi la casele de pariuri cu aproximativ două luni înainte de finala Eurovision 2013.

SONDAJ Cititorii „Adevărul“, convinşi că reprezentantul României ar fi putut obţine primul loc la Eurovision

La cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision  au participat 26 de state europene, printre care şi România, reprezentată de Cezar Ouatu.

Eurovision, rampă de lansare pentru vedete? Cine sunt cei mai faimoşi câştigători ai competiţiei din ultimii 57 de ani

De-a lungul timpului, competiţia a desemnat 57 de câştigători, dar a fost vreunul dintre ei cel care să fi cunoscut culmile gloriei?

Cezar, înainte de finala Eurovision: „Îmi doresc să îi fac mândri şi fericiţi pe toţi românii“

Cezar, care sâmbătă seară va reprezenta România în finala Eurovision 2013, spune că a definitivat toate detaliile show-ului său şi că este încrezător în vocea lui şi în piesa pe o interpretează, precizând că îşi doreşte să îi facă fericiţi pe toţi românii.

Coincidenţă. Numerele care prevestesc victoria României la Eurovision

O coincidenţă stranie, care implică participarea României la Eurovision, a influenţat câştigătorii concursului din 2009 până în prezent. Poziţia de pe care concurează România la Eurovision determină ţara care ocupă primul loc în competiţie în anul următor.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu: „Am cântat fără să aud nimic“

Era foarte încrezător înainte de semifinală, dar când a urcat pe scenă casca de control i-a căzut din ureche şi n-a mai auzit linia melodică pe care trebuia să interpreteze „It’s My Life”. 

FOTO VIDEO Top 10 scandaluri izbucnite la Eurovision de-a lungul timpului

Surprinzător, plagiatul nu reprezintă cel mai controversat aspect al competiţiei Eurovision. În aparenţă, este o competiţie inofensivă, în cadrul căreia reprezentanţii naţiunilor se reunesc şi interpretează melodii care rar se transformă în hituri radio, dar rar trece o ediţie fără scandal.

VIDEO Transmisie anulată în Turcia şi parodie după sărutul lesbian de la finalul reprezentaţiei Finlandei de la Eurovision

Reprezentaţia Finlandei a convins publicul şi a primit un loc în marea finală de sâmbătă a concursului Eurovision 2013. Dar spectacolul pus în scenă de Krista Siegrieds a reuşit să genereze şi controverse, după ce solista a sărutat o altă femeie pe scenă, la finalul reprezentaţiei.

Paula Seling: „În ciuda problemelor cu casca, Cezar a fost impecabil, momentul memorabil!”

„S-a vorbit mult despre momentul României la Eurovision. Peste tot. E normal. Punerea în scenă a fost un risc pe care echipa Romaniei şi l-a asumat şi a avut dreptate. România este în finală, învinge ţări pe care mulţi le vedeau finaliste”, scrie Paula Seling despre reprezentaţia lui Cezar Ouatu din a doua semifinala Eurovision, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Angela Gheorghiu, despre Cezar Ouatu: „Sunt fericită că te-am descoperit”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, soprana Angela Gheorghiu spune că "adevărata faţă a lui Cezar Ouatu se va arăta în viitor", dincolo de competiţia de la Eurovision, care este un concurs pop şi are un "show specific". Soprana reafirmă că "suntem cu toţii foarte mândri", de calificarea lui Cezar Ouatu în finala de la Eurovision.

Cezar intră în finala Eurovision 2013 de pe poziţia a 14-a. Locul nu îl avantajează pe artistul român

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, va intra în finala din 16 mai de pe poziţia a 14 din 26 de ţări participante. Aflat la jumătatea concursului, contratenorul român ar putea fi uşor dezavantajat, deoarece publicul reţine mai bine piesele de la început şi de la final.

VIDEO Eurovision 2013: ascultă cele 20 de melodii finaliste la concursul de la Malmo

România s-a calificat, joi seară, în finala concursului Eurovision, mulţumită contratenorului Cezar Ouatu. Printre artiştii care s-au calificat în ultima etapă a Eurovision 2013 se mai numără şi ByeAlex, din Ungaria şi Krista Siegfrids, din Finlanda.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu, despre calificarea în finală: „Am plâns jumătate de oră“

„Mulţumesc mult. A fost extraordinar!“, au fost cuvintele lui Cezar după ce s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013. În aplauze şi strigăte de fericire, în timp ce urca pe scenă la finalul show-ului, reprezentantul României a declarat telefonic pentru „Adevărul“ că e foarte fericit pentru această calificare. Cezar a primit cu lacrimi în ochi anunţul prezentatoarei suedeze.

VIDEO Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finală

Aşa cum a prezis încă de la plecarea din ţară, Cezar the Voice s-a calificat în finala Eurovision 2013 ce va avea loc pe 18 mai la Malmo în Suedia. Contratenorul de 33 de ani din Ploieşti se va lupta cu artişti din alte 25 de ţări.

Paula Seling, despre reprezenta?ia Alionei Moon la Eurovison 2013: „Bravo, Moldova!” 

Marţi seară Eurovision a debutat în forţă cu un show impresionant. În deschidere, Loreen a reinterpretat piesa Euphoria alături de 60 de copii de la şcoli locale din Malmo care, spre final, au tradus versurile piesei în limbaj mimico-gestual frumos, grandios, adevărat.

VIDEO Cinci mituri despre Eurovision, demontate

În fiecare an, în preajma concursului Eurovision, presa şi fanii dau start pariurilor pentru marele câştigător, în timp ce gurile rele îşi încep tirada de motive pentru care nu are niciun rost să participi la acest concurs. Pentru cei mai sceptici, „The Guardian“ a adunat cinci dintre cele mai întâlnite mituri legate de Eurovision, pe care le-a combătut cu argumente pertinente.

EDITORIAL Maimuţăreala şi şmenurile de la Eurovision. Am văzut cu ochii mei 

„Ceea ce vă povestesc acum nu e vreo porcărie venită ”pe surse”. Sursa mea sunt eu, aproape întotdeauna. Am fost acreditată la două finale europene Eurovision, în Suedia, la Stockholm, în 2000, când am fost reprezentaţi de trupa Taxi, şi în Estonia, la Tallinn, în 2002, când au cântat pentru noi Monica Anghel şi Marcel Pavel”, scrie Simona Catrina, redactor-şef adjunct „Adevărul”.

VIDEO Reprezentanta Republicii Moldova, Aliona Moon, a trecut în finala Eurovision 2013

Aliona Moon s-a clasat în finala Eurovision. Republica Moldova a fost anunţată chiar prima în rândul celor trecute în finală. Alături de ea, locuri în finală au mai obţinut Lituania, Irlanda, Danemarca, Belorusia, Rusia, Estonia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

VIDEO S-au ales primii zece finalişti Eurovision 2013

Primele zece ţări finaliste în cea de-a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision sunt următoarele: Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

Ce spun juraţii Eurovision Moldova despre concurenta noastră. Nicu Ţărnă: „Sper că Aliona va arăta întregii Europe că avem cu ce ne mândri“

În timp ce Aliona Moon se află în toiul pregătirilor pentru semifinala Eurovision de la Malmo, Suedia, colegii ei de breaslă o susţin alături de toţi fanii. La selecţia naţională, Aliona Moon a fost favorita juriului. Nici în pragul semifinalei de azi aceştia nu încetează să o laude.

Cu dispoziţie bună spre semifinala de la Malmo. Pasha Parfeny: „Nu ascultăm vorbele rele şi credem în forţele noastre”

Chiar în pragul semifinalei Eurovision 2013 din Suedia, Malmo, producătorul Alionei Moon şi fost concursant la Eurovision Pasha Parfeny este încrezut că Aliona se va prezenta la nivelul aşteptărilor publicului.

INFOGRAFIE Start la Eurovision 2013. Modelul suedez: un concurs de criză

Mar?i, 14 mai, a început a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision. Anul acesta, evenimentul are un buget înjumătăţit faţă de 2012, din cauza „dietei financiare“.

Cezar, asaltat de jurnalişti la deschiderea Eurovision 2013. Artistul român are un fan special: o bătrânică de 95 de ani

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a fost asaltat de presă şi de fani la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată duminică, la Malmo (Suedia). Contratenorul a fost provocat în numeroase rânduri să interpreteze diferite arii de operă, fragmente din piesa lui, „It’s My Life“, ba chiar şi „Merry Christmas“ (Crăciun fericit), în variantă personală.

Bonnie Tyler votează cu Cezar la Eurovision 2013

Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013 şi vedeta ediţiei din acest an, a rămas impresionată de vocea lui Cezar Ouatu şi a declarat că-l va vota pe artistul român.

VIDEO „Cezar ţinteşte către cer“. Cum va arăta prestaţia reprezentantului României la Eurovision 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a avut sâmbătă seara cea de-a doua repetiţie pe scena de la Malmo Arena. Lucrurile au mers foarte bine pentru artistul nostru, după cum notează şi site-ul oficial al competiţiei, care scrie că „Cezar ţinteşte către cer“.

Republica Moldova e cotată mai bine decât România în topul caselor de pariuri de la Eurovision

23 dintre cele mai mari case de pariuri din lume au poziţionat Republica Moldova cu şase locuri mai sus decât România. Totuşi, ţara noastră e departe de vârful clasamentului.

VIDEO Aliona Moon a început cu stângul. Reprezentanta Moldovei la Eurovision, implicată într-un scandal

Nici nu au reuşit bine să se acomodeze la Malmo, că reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision au ajuns ţinta unui scandal, care s-ar putea lăsa cu consecinţe neplăcute.

VIDEO Eurovision 2013 Cezar şi Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, show-uri asemănătoare?

După o zi de relaş, Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, se pregăteşte pentru o nouă repetiţie, care va avea loc sâmbătă seară. Prima apariţie pe scena de la Malmo a avut efectul scontat: a creat imediat controverse şi a dat naştere multor comentarii.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri