CTP critică dur „The Irishman“: „M-a plictisit de moarte. Actorii arată ca nişte morţi galvanizaţi umblători“
0Gazetatul Cristian Tudor Popescu a criticat dur noul film al lui Martin Scorsese, „The Irishman“, pe care îl cataloghează plictisitor şi plin de clişee. De asemenea, CTP spune că întinerirea actorilor principali cu ajutorul tehnologiei are un rezultat groaznic.
Cristian Tudor Popescu a mărturisit, în emisiunea „Cap limpede“, de la Digi24, că nu i-a plăcut „The Irishman“, film despre care crede că este doar „o colecţie din toate filmele cu mafioţi“.
„De Niro arată ca un mort. Acest machiaj digital folosit în cazul lui De Niro, Joe Pesci şi Al Pacino este groaznic. Deci oamenii arată ca nişte morţi galvanizaţi umblători, ca nişte zombie arată. Iar filmul este o colecţie din toate filmele cu mafioţi, se autopastişează domnul Scorsese, începând cu «Mean Streets», continuând cu «Goodfellas», «Casino» şi cu ce mai vreţi dvs. Ia toate clişeele de acolo şi le adună aici. Bineînţelesc că oamenii ăştia se chinuie să joace bine, sunt actori foarte buni, dar pe mine filmul m-a plictisit de moarte, că tot se moare acolo“, a spus Cristian Tudor Popescu.
În schimb, CTP a declarat că i-a placut cum e realizat noul sezon al serialului românesc „Umbre“, produs şi difuzat de HBO: „Film bun... nu, nu am văzut în ultima vreme. Mi-a plăcut cum e realizat serialul «Umbre», sezonul 3. E comercial, dar ăsta nu e un lucru rău. Este făcut la meserie din punct de vedere al sunetului, montajului, imaginii, ritmului, actoriei. Arată a serial american, occidental, de nivel“.
Cu un buget de peste 140 de milioane de dolari, „The Irishman“, produs de Netflix, este o saga despre crima organizată din America de după cel de-Al Doilea Război Mondial spusă prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, interpretat de Robert De Niro. O poveste care se întinde pe parcursul a câteva decenii, filmul urmăreşte unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană – dispariţia legendarului şef de sindicat Jimmy Hoffa (Al Pacino) – şi prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcţionare, rivalităţile şi legăturile cu politica.