Retetele saptamanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supa de patrunjel Cantitati: 100 gr. radacini de patrunjel, o salata verde, 200 gr. cartofi, 20 gr. margarina, 1. apa, patrunjel verde. Radacinile de patrunjel, salata si cartofii, taiati marunt se

Supa de patrunjel Cantitati: 100 gr. radacini de patrunjel, o salata verde, 200 gr. cartofi, 20 gr. margarina, 1. apa, patrunjel verde. Radacinile de patrunjel, salata si cartofii, taiati marunt se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert zarzavaturile, cand se serveste supa, in castron se adauga, dupa gust, parmezan ras si patrunjel verde - (ambele) fiind ingrediente foarte bogate in calciu. Ardei umpluti cu ciuperci Cantitati: 6 ardei, 600 gr. ciuperci, 60 gr. margarina si 50 gr. ulei de masline, sos de rosii, doua cesti de orez, 3 cepe de marime potrivita. Ardeii, bine spalati si curatati de nervuri, se umplu cu ciupercile care au fost tocate si fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata, verdeata si orezul fiert doar pe jumatate. Deasupra ardeilor se adauga sosul sau sucul de rosii si margarina. Se pun la cuptor la foc potrivit. Se servesc cu iaurt si patrunjel verde. * * * Aceste retete sunt recomandate bolnavilor cardiovasculari si hipertensivilor. O data cu tratamentul medicamentos indicat de medic, hrana adecvata, hipocalorica si hiposodata favorizeaza scaderea colesterolului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite