Pe retina

Poleiul de pe strazi a adus la camerele de ortopedie, in ultimele zile, sute de pacienti care au cazut si au suferit fracturi. In aceste conditii, nici franele autoturismelor nu au fost de mare folos.


Poleiul de pe strazi a adus la camerele de ortopedie, in ultimele zile, sute de pacienti care au cazut si au suferit fracturi. In aceste conditii, nici franele autoturismelor nu au fost de mare folos. In urma unui accident rutier, un pacient (foto) a ajuns la Spitalul de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Capitala, cu fractura deschisa, cea mai grava afectiune ortopedica, din cauza riscului de infectare a plagii. "Fractura a fost fixata cu un dispozitiv exterior, lucru care permite o mai buna ingrijire. Acest fixator exterior poate fi mentinut pana la vindecare, timp de 6-12 luni, iar in cazul in care rana se inchide mai repede, acesta se inlocuieste cu o tija interna. Intr-o situatie de acest gen, perioada de recuperare si gimnastica medicala, dupa externare, trebuie sa fie cel putin egala cu perioada de pastrare a fixatorului extern", ne-a explicat dr. Tiberiu Ceck, medic primar ortoped la Spitalul Pantelimon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: