Numărul infecţiilor cu noul coronavirus şi cel al deceselor cresc necontrolat. Ministrul saudit al Sănătăţii, demis

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus şi cel
al deceselor cresc necontrolat. Ministrul saudit al Sănătăţii, demis

Coronavirusul din Arabia Saudită a ucis, deja, 79 de persoane FOTO Reuters

Ministrul saudit al Sănătăţii, Abdullah al-Rabiah, a fost eliberat din funcţie de regele Abdullah, din cauza evoluţiei nefaste a infecţiilor cu noul coronavirus, care provoacă afecţiunea numită sindromul respirator din Orientul Mijlociu.

Ştiri pe aceeaşi temă


79 de oameni au murit până în prezent după ce s-au îmbolnăvit de sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Middle East Respiratory Syndrome - MERS) şi alţi 240 s-au infectat cu MERS din 2012.

Autorităţile saudite încearcă să liniştească populaţia cu privire la răspândirea coronavirusului letal, dar nu există, deocamdată, niciun vaccin sau tratament pentru infecţie şi încă nu s-a descoperit mecanismul clar de transmitere a virusului.

Cu o zi înainte de a fi eliberat din funcţie de regele Abdullah, ministrul al-Rabiah a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Regatul ia toate măsurile posibile şi face tot ce poate pentru a ţine în frâu virusul.

La finalul săptămânii, Ministerul Sănătăţii din Arabia Saudită aduce 24 de experţi internaţionali, inclusiv din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru a oferi recomandări cu privire la controlul epidemiei.  

Ministerul a cerut, de asemenea, unui număr de cinci firme farmaceutice mondiale să colaboreze cu Arabia Saudită pentru a încerca, pe baza informaţiilor disponibile cu privire la boală, să pună la punct un vaccin.

Săptămâna trecută, ministrul afirmase că este prea devreme pentru a stabili o legătură între MERS şi cămile, aşa cum sugerează un studiu ştiinţific.

Similar cu SARS

La începutul lunii aprilie, un focar de infecţie depistat în rândul unor muncitori a determinat autorităţile să închidă vreme de 24 de ore departamentul de Primiri Urgenţe al unuia dintre cele mai mari spitale din oraşul Jiddah.

Coronavirusul Sindromului Respirator al Orientului Mijlociu este o nouă tulpină virală, care a fost identificată pentru prima oară în Iordania, în aprilie 2012. Foarte asemănător cu tulpina care provoacă Sindromul Acut Respirator Sever (SARS – a ucis între 2002 şi 2003 aproximativ 800 de persoane), noul virus provoacă, şi el, o infecţie respiratorie acută.

Ceea ce-l face diferit de SARS este faptul că noul virus provoacă foarte rapid insuficienţă renală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările