Iradierea asociată cu chimioterapie scade şansele reapariţiei cancerului de sân

Iradierea asociată cu chimioterapie scade şansele reapariţiei cancerului de sân

Asocierea celor două forme de tratament scade cu 35% riscurile reapariţiei tumorilor maligne la sân

Asocierea chimioterapiei cu iradierea în tratarea cancerului de sân reduce riscul reapariţiei tumorilor cu 35%, arată un studiu britanic care a analizat evoluţia bolii la aproape 2.300 de paciente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu experimental coordonat de profesorul Indrajit Fernando, oncolog şi cercetător la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, dezvăluie beneficiile completării chimioterapie cu radioterapie, în tratarea cancerului.

Aproape 2.300 de femei au participat la studiu pe o perioadă de cinci ani, informează Bloomberg. Toate au fost diagnosticate cu forme incipiente de cancer de sân, fiind supuse la operaţii de extirpare a tumorilor maligne. Ulterior, un grup de femei a primit tratamentul cu chimioterapie şi, abia după terminarea acestuia, a trecut la radioterapie. Un alt grup a fost supus concomitent la cele două metode de tratare a cancerului.

După cinci ani, boala a recidivate la 5,1% din femeile care au efectuat tratamentele separate, comparativ cu doar 2,8% din pacientele care au fost supuse la chimio-radioterapie.

Profesorul Indrajit Fernando a declarat, duminică, la o conferinţă medicală desfăşurată la Stockholm (Suedia), că asocierea celor două forme de tratament scade cu 35% riscurile reapariţiei tumorilor maligne la sân.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările