Fructele care au grijă de sănătatea dinţilor

Fructele care au grijă de sănătatea dinţilor

Mestecatul merele îndepărtează mecanic resturile alimentare de pe placa bacterină şi dintre dinţi

Vara este unul dintre anotimpurile care ne oferă multe beneficii pentru sănătate, mai ales prin bogăţia de fructe şi legume. Ştiai că dacă incluzi unele fructe în alimentaţia zilnică vizitele la stomatolog se vor rări? Explicaţia? O parte dintre ele ajută la prevenirea multor probleme dentare.

Unul dintre marile secrete ale sănătăţii şi a unui zâmbet de succes este acela de a folosi resursele naturale în favoarea noastră. Ritualurile de îngrijire ale danturii şi o relaţie apropiată şi sinceră cu medicul dentist sunt, de asemenea, alte secrete pentru un zâmbet sănătos.

Un măr pe zi ţine dentistul departe

Unul dintre fructele de care putem profita toata vara şi care adduce beneficii sănătăţii orale este chiar mărul.

,,Un măr pe zi va ţine nu numai medicul departe, ci şi dentistul!. Fructul de aur, mărul, curăţă şi albeşte dinţii - mestecatul mărului îndepărtează mecanic resturile alimentare şi de placă bacteriană de pe şi dintre dinţi, stimulând totodată secreţia de salivă şi contribuind astfel la menţinerea unui ph salivar neutru. Dinţii sunt ancoraţi în oasele maxilare – florizina, o substanţă din compozitţa mărului creşte densitatea osoasă, iar borul, un alt ingredient conţinut de mere, întăreşte oasele”, explică medicul dentist Dr. Taner Chemal, de la Clinica Implantodent din Bucureşti.

Află ce alte fructe au grijă de sănătatea orală pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările