Durerea de cap: când vinovatul este în... farfurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul frecvent de alimente care conţin aspartam (înlocuitor al zahărului) poate da dureri de cap
Consumul frecvent de alimente care conţin aspartam (înlocuitor al zahărului) poate da dureri de cap

Durerea de cap are legătură şi cu alimentaţia. În vreme ce unele substanţe din alimente pot favoriza apariţia migrenelor, altele le pot preveni.

Numeroase studii au arătat că unii compuşi – aditivi, aminoacizi, îndulcitori – sunt factori declanşatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeaşi sensibilitate faţă de astfel de substanţe. Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de pildă, brânză, este indicat să eviţi acest aliment.

„Ca regulă generală, o alimentaţie diversă, cât mai puţin procesată, cu un aport bun de fructe şi legume şi o bună hidratare reprezintă un aliat de nădejde în lupta cu durerile de cap a căror cauză nu a fost descoperită”, afirmă dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist-diabetolog.

Compuşi alimentari care pot da dureri de cap

TIRAMINA este un aminoacid prezent în mod natural în produse precum brânza cedar, parmezanul, sosul de soia şi vinul roşu.

NITRIŢII sunt aditivi adăugaţi mai ales în mezeluri şi produse afumate (peşte), pentru pentru prelungirea valabilităţii produselor, precum şi intensificarea aromei şi a gustului.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alimente pot favoriza apariţia durerii de cap

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite