Cum ne detoxifiem corect organismul după mesele grele de Paşte.  Recomandările nutriţionistului Gianluca Mech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianluca Mech
Gianluca Mech

Mesele bogate în alimente grele de Paşte pot afecta digestia şi starea de sănătate, mai ales dacă am avut anterior o perioadă lungă de post. Totodată, după doar câteva zile de răsfăţ culinar în exces, e posibil să resimţim acumularea unor kilograme nedorite.

„Bucatele tradiţionale de Paşte nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, digestia şi nici cu starea generală de sănătate. E important ca după aceste mese îmbelşugate să îi oferim corpului o cură de detoxifiere pentru a nu avea parte de probleme digestive şi pentru a scăpa rapid şi sănătos de kilogramele în plus”, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Cum ne detoxifiem corect organismul după mesele grele de Paşte

Beţi apă şi renunţaţi la alcool

„Este nevoie să consumăm cât mai multă apă. Acest lucru este în folosul sistemului digestiv, ne hidratează corpul şi contribuie la suprimarea apetitului. Sfatul meu este să beţi câte un pahar de apă la fiecare oră. Dacă nu vă place apa, adăugaţi în ea câteva felii de castraveţi proaspeţi, mentă, lâmâie sau căpşuni. E bine de asemenea să faceţi o pauză de câteva zile de alcool şi să îl înlocuiţi, spre exemplu, cu apă minerală combinată cu fructe proaspete şi ierburi aromate”, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech.

Consumaţi fibre la fiecare masă

Încercaţi să aveţi câte o sursă de fibre la fiecare dintre mesele pe care le consumaţi. Fibrele susţin digestia şi sunt esenţiale pentru detoxifierea organismului, mai ales după o perioadă de excese. Recomand ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz şi orez cu legume sau salate în care să se regăsească năut, linte, fasole la cină. Ca gustări, putem alege dintre fructe sau legume proaspete, seminţe de cânepă.

Cum ajutăm ficatul prin alimentaţie

„Includeţi în regimul alimentar produse bogate în compuşi naturali care susţin sănătatea ficatului, cum ar fi rucola, broccoli, varză, sfeclă roşie, turmeric. De asemenea, consumaţi proteine slabe. Ficatul funcţionează pe baze de aminoacizi, motiv pentru care trebuie să consumăm în mod regulat proteine pentru a-l ajuta să rămână sănătos. Surse de proteine ar putea fi carnea slabă, lactatele, nucile/seminţele, leguminoasele.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciaţi nutriţionişti. La nivel internaţional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite