Vlad Viski

Vlad Viski

Activist pentru drepturile persoanelor LGBT
 • acum 6 luni

  Ideile extremiste ale lui Viktor Orban ajung şi în România

  Anul 2021 se dovedeşte a fi un an extrem de dificil pentru comunităţile LGBT din Estul Europei, în condiţiile în care asistăm de ceva ani buni la o golire de conţinut a democraţiilor din ţări ca Ungaria, Polonia, Turcia sau Rusia.

 • acum 12 luni

  Săptămâna Luminată pentru comunitatea transgender

  În săptămâna care tocmai se termină, curţile au preluat iniţiativa pentru protecţia cetăţenilor transgender, în absenţa unei atitudini proactive din partea statului român. Când executivul şi legislativul eşuează, revine curţilor să rezolve situaţiile care apar.

 • acum 1 an

  Retrospectiva LGBT 2020

  Din Gabon şi până în SUA, din Rusia şi până în Muntenegru, anul 2020 a fost unul plin de evenimente pentru comunităţile LGBT.

 • acum 2 ani

  Atac la comunitatea transgender

  Ieri, Senatul a adoptat pe repede-nainte legea 87/2020, care modifică legea educaţiei, astfel încât în şcolile din România să fie interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

 • acum 2 ani

  17 mai

  Astăzi comunitatea LGBT sărbătoreşte Ziua internaţională împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, prescurtată IDAHOT, o zi care marchează scoaterea, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în anul 1990, a homosexualităţii de pe lista bolilor mintale.

 • acum 2 ani

  Comunitatea LGBT în vreme de pandemie

  Pandemia de coronavirus reprezintă probabil una dintre cele mai mari provocări ale ultimei sute de ani pentru că nu doar că ne afectează direct sănătatea, dar pune sub semnul întrebării întreg aranjamentul capitalist, relaţiile economice, dar şi relaţia dintre stat şi cetăţean.

 • acum 2 ani

  Retrospectiva LGBT 2019

  Anul 2019 a fost unul complicat pentru drepturile LGBT la nivel global, făcându-se paşi înainte, dar am asistat şi la un backlash important.

 • acum 2 ani

  Ce s-a întâmplat la referendumul pentru familie?

  Azi, 7 octombrie, se împlineşte un an de la referendumul pentru familie, organizat timp de două zile, pe 6 şi 7 octombrie 2018. Atunci, puţin peste 20% dintre români s-au prezentat la urne, în majoritatea lor au votat „Da” pentru modificarea articolului 48 din Constituţie privind definiţia căsătoriei.

Vezi mai multe
Modifică Setările