Secretar de stat PSD: Nu din cauza pensiilor speciale e blocat PNRR, ci din cauza altor jaloane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat din Ministerul Muncii, a afirmat că cererea de plata numărul 2 din PNRR nu este aprobată în acest moment fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea și avertizorul de integritate.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat din Ministerul Muncii FOTO: Arhivă
Cristian Vasilcoiu, secretar de stat din Ministerul Muncii FOTO: Arhivă

„Că m-am săturat de propagandă: în momentul de față România nu are aprobată cererea de plată numărul 2 din PNRR, fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea (Ministerul Energiei) și avertizorul de integritate (Ministerul Justiției)”, a scris acesta pe Facebook.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii a precizat că pensiile speciale sunt în cererile de plată numerele 3 și 4.

„Ceea ce înseamnă că acestea nu vor fi analizate până când România nu va îndeplini criteriile din cererea de plată numarul 2! Ce discutăm noi aici?! Doar propagandă! Nu din cauza pensiilor e blocat PNRR, ci din cauza altor jaloane”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.

Probleme cu legea avertizorilor de integritate

Alina Gorghiu a anunțat, la sfârșitul lunii februarie, că la Biroul Permanent al Senatului a sosit o informare legată de un jalon din PNRR, cel referitor la legea avertizorilor de integritate. Potrivit președintele interimare a Senatului, coaliția va găsi soluția tehnică pentru a îndeplini jalonul.

„La Biroul permanent ne-a venit o informare legată de un jalon din PNRR, şi anume jalonul 430, vorbim de legea avertizorilor de integritate. (...) Vă informez că am luat act de această informare venită din partea ministrului Justiţiei şi vă comunic că suntem în contact, la nivel de Guvern, de ministere, cu Comisia Europeană şi vom găsi, în cel mai scurt timp soluţia tehnică, va fi agreată la nivel de coaliţie şi într-un termen rezonabil acest jalon din PNRR va deveni un punct bifat de către Parlamentul României”, a spus preşedinta interimară a Senatului, potrivit Agerpres.

Anterior, ministrul Justiției a anunțat că a transmis o scrisoare către conducerea celor două Camere ale Parlamentului în care informează asupra stadiului modificării legii avertizorilor de integritate, după ce Comisia Europeană a informat că România nu a transpus directiva europeană, fapt stipulat în jalonul 430 cuprins în PNRR.

”În opinia Comisiei Europene, sintagma «indicii temeinice» este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime. În plus, prevederea nu ar asigura, în opinia Comisiei, potenţialilor avertizori, nivelul adecvat de certitudine juridică şi ar putea descuraja raportările anonime”, precizează Predoiu, în document, potrivit News.ro.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite